x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mitrea atacă securiştii lui Hrebenciuc

Mitrea atacă securiştii lui Hrebenciuc

de Lavinia Dimancea    |    07 Iul 2009   •   00:00
Mitrea atacă securiştii lui Hrebenciuc
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Editura Intact

Miron Mitrea (foto) acuză grupul Hrebenciuc că îi fabrică dosare pentru a-i bloca o eventuală candidatură la şefia PSD.



Marginalizatul Mitrea scrie pe blogul personal că grupul Hrebenciuc a apărut imediat după Revoluţie şi că este format din "foşti securişti, oameni ai fostelor servicii secrete cu puternice conexiuni în lumea politică, în lumea interlopă, în poliţie, în magistratură şi în lumea afacerilor". Scopul grupului? "Să influenţeze instituţiile statului român, să controleze puterea şi să facă bani", susţine senatorul social-democrat.

În ceea ce-l priveşte, Mitrea spune că a devenit una dintre "ţintele preferate" ale grupului din momentul în care a vorbit public despre acesta şi şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia PSD. De atunci, comentează Mitrea, procurorii "controlaţi de grup" au început să-i fabrice noi dosare pentru a-l hăitui şi a-i distruge imaginea, iar ultimul este cel în care este cercetat alături de Mihai Necolaiciuc. "Iar asta nu va fi tot. Pentru că nu mă potolesc şi continuu să-i atac pe Hrebenciuc şi grupul lui, cam prin septembrie vor cere Parlamentului avizul pentru o nouă cercetare penală a mea", adaugă Mitrea, acuzând că, în paralel, Hrebenciuc&co trag sfori să-l dea afară din PSD şi că deja au trecut la intimidarea unor apropiaţi ai săi, precum Marian Oprişan şi Radu Mazăre.

Nu în ultimul rând, Mitrea susţine că "victimă" a grupului Hrebenciuc este şi Adrian Năstase. "Câteva din dosarele sale sunt opera procurorilor controlaţi de acest grup. Iar dorinţa lui Adrian de a candida la preşedinţia PSD a determinat repunerea pe tapet a scandalului «dosarul lui Năstase, blocat de Parlament». Hrebenciuc ştie foarte bine de ce cazul Năstase a fost amânat pentru la toamnă, când va fi prezentat drept motivul pentru care România nu va primi bani de la UE", scrie Mitrea. Legat de toate aceste acuzaţii, Hrebenciuc a avut un singur comentariu: "Nu mă interesează".

×
Subiecte în articol: politic mitrea hrebenciuc