x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mitrea: Grupul de interese din PSD caută soluţii să mă dea afară din partid

Mitrea: Grupul de interese din PSD caută soluţii să mă dea afară din partid

02 Apr 2009   •   00:00

Senatorul Miron Mitrea susţine, într-o postare pe blog, intitulată "Tovarăşii au trecut la ameninţări", că "grupul de interese" de la conducerea PSD caută soluţii pentru a-l da afară din partid şi a început să-l ameninţe.



"Grupul de interese care îşi arogă momentan rolul de preşedinte al PSD are o problemă cu mărimea mea. Vrea să mă micşoreze şi să mă pună în insectar, aşa cum a făcut şi cu alţi lideri ai partidului. De aceea încearcă de săptămâni bune să ducă în derizoriu orice discuţie lansată de mine despre soarta partidului. Asta numai când se află în faţa camerelor de filmat. Când se adună între ei prin birouri, caută soluţii ca să mă dea afară din partid sau, măcar, să mă facă să renunţ la lupta pe care am declanşat-o împotriva lor. Preocupări fireşti pentru nişte «barbaţi» politici obişnuiţi să lupte numai prin catacombe", scrie Mitrea pe blog.

El susţine că, prin urmare, aceştia au început să-l ameninţe, voalat, să-i transmită prin presă mesaje de genul "lăsaţi-l pe Mitrea, saracu', că are alte probleme" sau "timpul lui Mitrea expiră".

"În acelaşi timp, au trecut şi la fapte. Mai multe instituţii ale statului în care au oameni pe care-i controlează au început să se preocupe intens în ultimele zile atât de persoana mea, cât şi de mai mulţi apropiaţi de-ai mei. Speră că aşa mă vor speria", mai spune Mitrea.

El ţine să transmită că nu-i este frică şi că nu va renunţa la opiniile sale.

"Nu mi-e frică, tovarăşi! Aşa cum am avut curajul să-mi dau demisia din Parlament ca să fiu anchetat de procurori politici, n-o să-mi fie frică acum să mă lupt cu toate ticăloşiile voastre. Şi nu voi renunţa la opiniile mele care vă deranjează atât de tare. Nu voi înceta să vorbesc despre faptul că vreţi să subordonaţi PSD grupului vostru de interese şi că nu vă pasă de membrii de la baza partidului, de competenţa şi de valorile stângii. Nu voi înceta să vorbesc, pentru că ştiu că am dreptate", conchide el.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a răspuns, luni, întrebării unui jurnalist care dorea un comentariu referitor la faptul că Miron Mitrea ar vrea să îi ia locul în fruntea partidului, în cadrul unui Congres statutar cu alegeri pe toată linia, precizând: "Lăsaţi-l, săracu', că are alte probleme!"

"Lăsaţi-l, săracu', că are alte probleme!", a comentat Geoană la adresa lui Mitrea.

La rândul său, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, luni, întrebat dacă BPN a avut o reacţie la ultimele afirmaţii ale lui Miron Mitrea, că acesta este "cam singur" în ultima perioadă şi nu trebuie ca partidul să îl excludă.

Întrebat dacă liderii PSD au avut, luni, vreo reacţie faţă de ultimele afirmaţii ale lui Miron Mitrea sau dacă s-a pus cumva problema excluderii acestuia din partid, Vanghelie a răspuns: "Cred că domnul Mitrea e cam singur în ultima perioadă, nu e nevoie să îl excludem noi că se autoexclude singur. Îl mai ţinem în partid pentru că, cu cât stă mai mult în partid, cu atât timpul lui expiră".

Miron Mitrea a declarat, recent, că PSD ar trebui să facă congres "cu alegeri de jos până la vârful partidului, cum nu au mai fost de 7-8 ani".

Întrebat pentru ce funcţie ar candida în eventualitatea unui congres, Mitrea a spus că ar candida pentru postul de preşedinte al partidului.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic psd mitrea