x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mitrea: "Viorel Hrebenciuc e toxic pentru PSD şi pentru politica României, în general"

Mitrea: "Viorel Hrebenciuc e toxic pentru PSD şi pentru politica României, în general"

09 Feb 2009   •   00:00

Senatorul PSD Miron Mitrea afirmă, într-un interviu acordat cotidianului "Evenimentul Zilei", că "Viorel Hrebenciuc este toxic pentru PSD şi chiar pentru politica României, în general", iar Marian Vanghelie este purtătorul de cuvânt al unui grup condus de Hrebenciuc.Mitrea afirmă că a intrat în primul conflict deschis cu Hrebenciuc când, "în vară au început să apară discuţii privind strategia pentru uninominale, celebra discuţie de la Mamaia, când s-a decis să fie eliminaţi din funcţii cei care au luat sub 20%".

"Am fost împotrivă. Pentru că am crezut că e nevoie să facem altceva atunci: să definim un program de guvernare şi o echipă. Am intrat în primul conflict deschis cu Viorel (Viorel Hrebenciuc - n.r.)", spune Mitrea.

Miron Mitrea susţine că secretul lui Hrebenciuc este acela că el "controlează o parte din leadershipul partidului".

Mitrea spune că disputa sa cu Viorel Hrebenciuc a continuat şi după momentul Mamaia, în timpul discuţiilor pentru formarea Guvernului.

"El a fost destul de puternic împotriva aducerii lui Mihai Tănăsescu ca ministru de Finanţe. După aceea am zis: „Hai să luăm Transporturile, că acolo sunt proiectele pe care le-am promis în campanie...“. L-a convins pe Geoană să luăm Internele, nu Transporturile", precizează fostul lider social-democrat.

Mitrea spune că Mircea Geoană n-a zis niciodată: "Hai să luăm Internele că am nevoie de serviciul de informaţii".

"N-a spus-o el. Nu înţeleg de ce ne trebuie DGIPI (Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă) dacă noi vrem să facem politică în teritoriu. A, dacă vrei să faci un anumit tip de luptă, în care unii sunt specializaţi şi eu nu, cu dosare şi cu alte şmecherii, hai să luăm Internele", spune Miron Mitrea.

Întrebat dacă în aceste condiţii se poate presupune că Ionel Georgescu şi Mincu Silvestru (n.r. nominalizaţi pentru posturile de şef al DGIPI, respectiv secretar de stat) au fost susţinuţi de Hrebenciuc, Mitrea răspunde: "Nu ştiu cine sunt, dar probabil că, din moment ce amândoi au fost atât de importanţi în acest război al Internelor încât doi miniştri au trebuit să se bată pe acest subiect, şi după aceea să se renunţe la cei doi miniştri, probabil au o influenţă pe care eu nu pot să o descifrez".

În ceea ce priveşte informaţiile conform cărora Marian Vanghelie este la originea faptului că PSD a trebuit să schimbe doi miniştri de interne, senatorul PSD afirmă că "Vanghelie este purtătorul de cuvânt al unui grup al cărui şef este Hrebenciuc".

"Poate că într-o zi or să-şi dea mâna Gabi Oprea cu Liviu Dragnea şi o să ne spună ce s-a întâmplat", precizează Miron Mitrea.

El spune, răspunzând unei întrebări, că nu ştie de ce acţionează Mircea Geoană conform dorinţelor lui Marian Vanghelie şi că a auzit că Vanghelie "va fi propus preşedinte executiv al partidului sau ceva de genul ăsta", dar speră că e doar o "intoxicare".

În ceea ce priveşte o împăcare cu Viorel Hrebenciuc, Mitrea spune că nu este certat cu colegul său de partid, ci doar sunt "opuşi ca soluţie politică pentru PSD".

"Dar eu nu sunt certat cu el. Suntem total opuşi ca soluţie politică pentru PSD şi eu chiar consider că Viorel Hrebenciuc este toxic pentru PSD şi chiar pentru politica României, în general. Principiile sunt lăsate deoparte doar pentru combinaţii şi interese şi cred că este momentul ca aceşti combinatori să lase locul unor oameni care au alte interese", argumentează Mitrea.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic psd viorel mitrea hrebenciuc