x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Modificarea Codului Audiovizual, amânată pentru un articol intrat în dezbatere publică 10 zile

Modificarea Codului Audiovizual, amânată pentru un articol intrat în dezbatere publică 10 zile

17 Noi 2016   •   21:30
Modificarea Codului Audiovizual, amânată pentru un articol intrat în dezbatere publică 10 zile

Membrii CNA au decis joi să pună în dezbatere publică, pentru 10 zile, articolul 6 din Codul Audiovizual, potrivit căruia limita superioară de vârstă a minorilor acuzaţi sau victime ale unor infracţiuni şi care pot fi prezentaţi la tv creşte de la 16 la 18 ani. 

Amendamentele formulate de radiodifuzori la proiectul de modificare a Codului de reglementare a conţinutului audiovizual au fost dezbătute în şedinţa CNA de joi. 

Lansat în dezbatere publică în luna septembrie, proiectul de modificare a Codului, publicat pe site-ul instituţiei, nu include articolul 6 care primise votul Consiliului. 

Articolul 6, în noua formă, stipulează că "minorul cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani acuzat de comiterea unei infracţiuni sau victimă a unei infracţiuni ori abuzat fizic, psihic sau sexual poate fi prezentat în programele de ştiri, în emisiuni de dezbateri sau reportaje audiovizuale, cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: a) existenţa consimţământului scris al acestuia; b) existenţa prealabilă a consimţământului părinţilor sau al reprezentantului legal, în formă scrisă; c) asistarea pe parcursul transmisiei sau al înregistrării de către un părinte ori de către reprezentantul legal, respectiv de către avocat în cazul cercetării penale sau arestării. Minorul nu poate fi asistat de către părintele presupus autor al abuzului". AGERPRES

×