x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moţiune - Năstase, departe de forfota din PSD

Moţiune - Năstase, departe de forfota din PSD

de Lavinia Dimancea    |    17 Sep 2007   •   00:00


După ce depunerea moţiunii de cenzură a tot fost amănată, pesediştii au decis să se intrunească abia miercuri in şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a valida textul final al acesteia, deşi reuniunea era programată pentru marţi.După ce depunerea moţiunii de cenzură a tot fost amănată, pesediştii au decis să se intrunească abia miercuri in şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a valida textul final al acesteia, deşi reuniunea era programată pentru marţi.

Cel mai aşteptat moment al intrunirii este reprezentat de cel privind propunerea liderului Organizaţiei Sector 1, Dan Tudorache, conform mandatului primit de la filială, de a-i sancţiona inclusiv cu excludere pe parlamentarii care nu semnează şi nu votează moţiunea de cenzură. Adrian Năstase, vizat de acest mandat, ca membru al organizaţiei, alături de Ion Iliescu, nu va fi la acel moment in ţară, el fiind plecat de sămbătă, pentru o săptămănă, in Israel.

Titus Corlăţean, secretar general al partidului, este insă sceptic că propunerea lui Tudorache va fi tranşată de liderii pesedişti. "Nu va fi nici o excludere. In acea şedinţă vom decide asupra textului moţiunii de cenzură, existănd deja un vot privind depunerea acesteia. Excluderi, sancţiuni, nu... Le vom discuta ulterior dacă este cazul", ne-a declarat Corlăţean.

In ciuda asigurărilor date de secretarul general al social-democraţilor, pe piaţă au apărut informaţii că Mircea Geoană a discutat pe această temă cu lideri de organizaţii judeţene, astfel incăt la şedinţa Comitetului Executiv Naţional, "rivalii" Adrian Năstase şi Ion Iliescu vor fi avertizaţi că, in cazul in care se vor opune in continuare depunerii şi votării moţiunii de cenzură, vor fi sancţionaţi chiar cu excludere. Intrebarea este: se va intoarce la timp Năstase din Israel pentru a semna moţiunea?!?

×
Subiecte în articol: politic