x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Votul pentru moțiunea de cenzură a fost amânat din lipsă de cvorum. Mai mulți parlamentari PSD s-au îmbolnăvit

Votul pentru moțiunea de cenzură a fost amânat din lipsă de cvorum. Mai mulți parlamentari PSD s-au îmbolnăvit

31 Aug 2020   •   14:42
Votul pentru moțiunea de cenzură a fost amânat din lipsă de cvorum. Mai mulți parlamentari PSD s-au îmbolnăvit

UPDATE Moțiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută și votată din cauza lipsei cvorumului, fiind prezenți doar 226 de senatori și deputați, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

.„Am procedat la verificarea întrunirii cvorumului legal în vederea exprimării votului asupra ordinii de zi și a sesiunii extraordinare, acesta fiind de 226. Întrucât am constatat inexistența cvorumului nu am putut proceda la supunerea la vot a sesiunii extraordinare. Vă mulțumesc, declar ședința închisă”, spune președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

UPDATE Votul pentru moțiunea de cenzură a fost amânat. Au fost prezenți doar 226 de parlamentari în sală pentru moțiunea de cenzură. Nu a fost asigurat cvorum-ul pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură.

UPDATE Marcel Ciolacu a anunțat excluderea din partid a celor trei politicieni care nu sunt prezenți la moțiunea de cenzură. 

"Care colegi? Cei trei îmbolnăviți? Domnul Potor, domnul Rădulescu și doamna Carmen Dan... dacă tot forțăm așa lucrurile, am să propun Comitetului Politic Național excluderea celor trei foști colegi ai mei", a declarat Marcel Ciolacu. 

UPDATE De la UDMR nu e nimeni încă prezent, dar, dacă va fi cvorum, vor fi prezenți, fără a vota. PNL și USR părăsesc sala.

Update Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că toți parlamentarii social-democrați sunt prezenți pentru a vota moțiunea de cenzură, dar că, pentru a fi respectate legile de protecție sanitară, nu puteau fi în sală 465 de deputați și senatori.

„Toată lumea este prezentă. Ca să respecți legile țării nu poți să bagi 465 de parlamentari în plen. Toți de la Partidul Social Democrat vor fi prezenți”, declară Marcel Ciolacu.

Stire initiala Ședința în care se dezbate și votează moțiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”, a fost suspendată o oră. La deschiderea ședință au fost prezenți 170 senatori și deputați din totalul de 465.

Mai mulți parlamentari PSD s-au îmbolnăvit și nu vor mai fi prezenți la votul pentru moțiunea de cenzură. 

După o consultare dintre liderii grupurilor parlamentare, ședința a fost suspendată o oră.

Dacă se va constata că prezența nu este suficientă, este posibilă o amânare a votului la moțiunea de cenzură.

Premierul Ludovic Orban și miniștrii din cabinetul său sunt prezenți în sala de plen a Parlamentului.

Orban afirmase că poziția politică a liberalilor este foarte clară - „noi nu participăm la această poțiune de cianură”.

Parlamentarii PMP și USR au anunțat că nu vor fi prezenți în sală.

Carmen Dan: Nu voi fi prezentă în Parlament. Sunt în autoizolare

Senatorul PSD Carmen Dan anunță că absentează de la ședința Parlamentului în care se votează moțiunea de cenzură, deoarece se află în autoizolare pentru că mama sa a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

„După o săptămână extrem de agitată, cu griji și gânduri de toate felurile legate de starea de sănătate a mamei mele, care în cursul săptămânii trecute a fost testată și ulterior confirmată cu virusul SARS-COV-2, astăzi se conturează a fi o zi de tristă amintire, atât din punct de vedere personal, cât, mai ales, politic”, transmite pe Facebook Carmen Dan.

Ea confirmă zvonurile conform cărora nu va fi prezentă în Parlamentul României pentru a vota alături de colegii săi pentru moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban.

„În oricare alte condiții, nu cred că e nevoie să asigur pe nimeni că aș fi fost acolo. O fractură de mână sau de picior, o răceală mai mult sau mai puțin banală sau orice altă problemă de acest gen nu m-ar fi oprit să ajung în Parlament. Altfel spus, în aceeași zi în care mama a fost confirmată eu am fost testată, iar rezultatul este negativ. Nu am simptome de niciun fel, doar că legea îmi impune să stau în autoizolare, lucru pe care îl voi respecta”, a precizat fostul ministru de Interne.

De asemenea, şi deputatul PSD de Arad, Adrian Todor, se află în izolare pentru 14 zile, din cauza epidemiei provocate de coronavirus, după ce ar fi avut contact cu un bolnav de COVID-19. În cazul lor, măsura de siguranţă în limitarea răspândirii Sars CoV-2 a fost dispusă de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

La fel, potrivit unor surse, nici deputatul PSD Cătălin Rădulescu nu va participa la votul moţiunii de cenzură.

Pentru ca guvernul să fie demis, este necesar ca minimum 233 de parlamentari să voteze în favoarea moțiunii de cenzură.

Sursa: Mediafax

×