x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nastase si Stolojan se razboiesc in declaratii

Nastase si Stolojan se razboiesc in declaratii

18 Aug 2004   •   00:00

Dupa ce si-a anuntat candidatura la Presedintie, Adrian Nastase nu a mai asteptat startul oficial al campaniei electorale si a inceput sa il atace pe unul dintre adversarii in cursa pentru Cotroceni: pe liberalul Theodor Stolojan.

MONICA IORDACHE

Adrian Nastase a declarat ieri ca Theodor Stolojan este sustinut de "mafia financiar-bancara" si ca este "o marioneta" a presedintelui PD, Traian Basescu. "Ar fi un dezastru ca cei mai importanti ani legati de intrarea in Uniunea Europeana, dupa ce noi vom fi incheiat negocierile cu Uniunea Europeana in toamna acestui an, anii importanti 2005-2006, inainte de intrarea efectiva in Uniunea Europeana, la guvernare sa fie fosta Conventie, actuala Alianta PD-PNL", a spus Nastase la Suceava. El a spus ca "o astfel de guvernare ar pune sub semnul indoielii si ar marca negativ toate eforturile facute in acesti patru ani de stabilizare macro-economica si de stabilizare politica si intreaga relatie cu Uniunea Europeana", pentru ca algoritmul va fi principalul mecanism de lucru. Nastase a sustinut si ca "mafia financiar-bancara care il tine pe Theodor Stolojan in fruntea unei echipe care alearga dupa putere ar crea foarte multe probleme". Intrebat insa care este "mafia financiar-bancara", premierul a declarat ca nu doreste sa intre in detalii. "Presa a scris foarte mult despre aceste lucruri si eu sunt absolut convins ca va avea curiozitatea sa-si vada propriile analize si referirile care s-au facut in perioada 1997-2000, dar si dupa aceea, pentru a vedea cu atentie ce s-a intamplat de la Ministerul Economiei pana la Ministerul Justitiei, de la institutiile bancare care se ocupau cu chestiuni de export si sprijinul exportului, pana la importurile de automobile", a mai spus Nastase.

"MARIONETA". Presedintele PSD a mai spus ca decizia sa de a candida la Presedintie a fost luata si pentru ca nu doreste "sa se aleaga praful" din realizarile Guvernului pe care il conduce. "Stim foarte bine ca, in definitiv, Theodor Stolojan este practic o marioneta a lui Traian Basescu. Ar fi penibil, ar fi jenant ca o astfel de formula de conducere, lipsita de personalitate si de forta, de vitalitate, sa conduca Romania intr-un moment care este esential pentru destinul tarii noastre", a spus Nastase.

Liderul PSD l-a atacat si pe purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD. "Tariceanu, cum prinde un microfon, sare si face comentarii. Absolut orice subiect, daca ploua, daca ninge, daca se ciocnesc trenurile, daca au loc accidente de masina, el e pregatit sa vorbeasca la microfon", a declarat Nastase, adaugand ca Tariceanu "exagereaza cu felul in care comenteaza fiecare dintre gesturile sau deciziile PSD".

PROBLEME

"Mafia financiar-bancara care il tine pe Theodor Stolojan in fruntea unei echipe care alearga dupa putere ar crea foarte multe probleme. (…) Stim foarte bine ca, in definitiv, Theodor Stolojan este practic o marioneta a lui Traian Basescu" - Adrian Nastase, presedinte PSD

CURIOS

"Adrian Nastase a dat startul campaniei murdare. (...) Sunt curios daca Adrian Nastase vorbeste la fel si cu domnii Schröder, Putin, Bush sau numai poporul roman e condamnat sa asiste la acest circ inutil" - Theodor Stolojan, presedinte PNL

LIDERUL PNL: "ATACUL ESTE NEDEMN"

Presedintele PNL, Theodor Stolojan, a replicat ca atacul lui Nastase este unul "nedemn" si "sub limita decentei". "Adrian Nastase a dat startul campaniei murdare", a declarat Stolojan, adaugand ca nu are de gand sa ridice manusa aruncata de presedintele PSD "in noroi". "Sunt curios daca Adrian Nastase vorbeste la fel si cu domnii Schröder, Putin, Bush sau numai poporul roman e condamnat sa asiste la acest circ inutil", s-a intrebat liderul liberal. El a spus ca romanii asteapta de la candidatii la Presedintie sa fie "modele de intelepciune si seriozitate", dar ca Adrian Nastase nu se deosebeste cu nimic de Hrebenciuc, Iacobov, Vanghelie si alti baroni PSD. "Ar trebui sa va fie rusine pentru ceea ce faceti in aceste zile, pentru ca inalta demnitate de presedinte al Romaniei nu da voie nici unui pretendent sa coboare stacheta!", a mai spus Stolojan.
×