x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Negrescu: Am izolat Austria

Victor Negrescu: Am izolat Austria

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2023   •   20:15
Victor Negrescu: Am izolat Austria

Prin discuțiile purtate miercuri în Parlamentul olandez și ridicarea veto-ului impus Bulgariei, am izolat Austria, transmite eurodeputatul PSD Victor Negrescu. „Urmează negocierile finale pentru a seta modul în care putem atinge aderarea la Spațiul Schengen”, adaugă el.

„Prin discuțiile purtate astăzi în Parlamentul olandez și ridicarea veto-ului impus Bulgariei, am izolat Austria. Iar prin aprobarea Pactul European pentru Migrație și Azil am destructurat argumentele lor. Aceasta a fost mereu strategia noastră”, scrie pe Facebook Victor Negrescu.

Comisia pentru Justiție și Securitate din Parlamentul olandez, adaugă el, a discutat despre poziția guvernului „și nimeni nu a pus sub semnul întrebării ridicarea veto-ului privind Bulgaria”.

„După ce am trecut această etapă importantă în parcursul nostru de aderare la spațiul Schengen, urmează negocierile finale pentru a seta modul în care putem atinge acest obiectiv. Tradițional, atunci când un stat rămâne izolat, caută o soluție de compromis. Una dintre soluții, după modelul ultimelor decizii din Consiliul European, ar fi ca reprezentantul Austriei să iasă din sală. Am încredere în Comisarul social-democrat pentru afaceri interne, Ylva Johansson și în guvernul social-democrat spaniol, care deține președinția Consiliului UE, și sunt convins că se vor găsi cele mai bune soluții pentru deblocarea situației”, încheie Negrescu.

 

×
Subiecte în articol: negrescu schengen