x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nelu Tătaru: Am discutat cu cei la Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru a putea readuce sau aduce pe piaţă molecule noi

Nelu Tătaru: Am discutat cu cei la Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru a putea readuce sau aduce pe piaţă molecule noi

16 Oct 2020   •   13:32
Nelu Tătaru: Am discutat cu cei la Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru a putea readuce sau aduce pe piaţă molecule noi

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, 16 octombrie, în cadrul dezbaterii online „Inovaţia medicală: acces, impact, schimbări", organizată de DC Media Group, că a discutat cu reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România să fie reluate studii clinice pentru a putea readuce sau aduce pe piață molecule noi.

„Noi am făcut evaluarea în acest mod. O să vedeţi în următoarea perioadă şi o schimbare de structură şi o schimbare de conducere la nivelul Agenţiei Naţionale Medicamentului prin prisma atât a studiilor, a preţurilor, cât şi a evaluării prezenţei medicamentelor pe piaţă şi soluţiilor pe care le putem găsi", a spus Tătaru. 

De asemenea, acesta a menționat că Ministerul Sănătății pregătește mai multe ordine de ministru pentru tot ce înseamnă molecule innovative.

„ Din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, pregătim mai multe ordine de ministru al Sănătăţii pentru tot ce înseamnă molecule inovative, le avem în discuţie cu tot ce înseamnă producători şi importatori de medicamente, cât şi biosimilare. Suntem în momentul în care trebuie o schimbare şi cred că am vazut-o cu toţii, trebuie o schimbare şi în industria farma şi tot ce înseamnă piaţa de medicamente, în condiţiile în care avem o cerere şi în care pacientul în acest moment este dispus să plătească şi un preţ mai mare, dar să se găsească pe piaţă", a mai spus acesta.

În plus, Tătaru a afirmat că în următoarea perioadă se va face o reevaluare a tot ce înseamnă „punctaj și condiții de investigații” pentru a vedea în ce măsură se poate acorda în acest moment o telemedicină și în ce măsură pacientul trebuie să fie față în față.

×