x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul anunță finalul grevei din Educație: Vom adopta ordonanțele de urgență

Premierul anunță finalul grevei din Educație: Vom adopta ordonanțele de urgență

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   12:33
Premierul anunță finalul grevei din Educație: Vom adopta ordonanțele de urgență
Sursa foto: Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat luni faptul că greva din Educație s-a încheiat. Vom adopta ordonanțele de urgență pentru a satisface cererile angajaților din sistemul de învățământ, a spus Ciucă.

Anunțul a fost făcut înainte de ședința de guvern de luni.

„În deplin dialog cu sindicatele, cu reprezentanții profesorilor, ai elevilor, ai părinților, am considerat că e absolut necesar să încheiem acest conflict de muncă...să încheiem acest an școlar, astfel încât să se deruleze Evaluarea Națională și Bacalaureatul”, a spus șeful Guvernului.

În ședința de Guvern vor fi adoptate două ordonanțe de urgență care vizează creșterile salariale plătite de la bugetul de stat și fondurile pentru formarea profesională care vor fi asigurate prin liniile de finanțare europeană.

Nicolae Ciucă a mai spus că astfel coaliția de guvernare a rezolvat o serie de probleme acumulate în mulți ani. „Nu vreau să dau vina pe greaua moștenire, dar acesta este adevărul”, a precizat premierul.

Sindicaliștii au condiționat suspendarea grevei de apariția unui articol distinct, potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie.

Dacă promisiunea nu va fi respectată, greva va fi reluată, au avertizat sindicaliștii.

 

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca greva profesori