x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică NOAPTEA ALEGERILOR/Băsescu la culcare, pe Turgheniev

NOAPTEA ALEGERILOR/Băsescu la culcare, pe Turgheniev

de Iulia Barbu    |    02 Dec 2008   •   00:00
NOAPTEA ALEGERILOR/Băsescu la culcare, pe Turgheniev

În ziua alegerilor, în miez de noapte, în faţa Vilei Lac 2, reşedinţa preşedintelui Traian Băsescu, se strânseseră deja câteva echipe de jurnalişti.



Era o seară mare, seara alegerilor uninominale! Veştile circulau de o parte şi de alta a îngustei străzi de lângă Parcul Bordei. Că preşedintele nu ar fi în Bucureşti, că ar fi în drum spre Alba-Iulia sau, posibil, la Cotroceni. La puţin timp după ora 12:00, Loganul argintiu, "made in Romania", îşi face loc pe strada populată.
Un maidanez negru trece agale calea Loganului prezidenţial, fără să ia seama la agitaţia din jur. Unul dintre SPP-iştii care a îndurat frigul alături de ziarişti a ţinut să precizeze: "Vă rog să nu vă aruncaţi în faţa maşinii ca să îl opriţi. Dacă opreşte dânsul şi vorbeşte cu voi este altceva!", a precizat bărbatul ascuns după o şapcă. "Staţi liniştit, nu suntem atât de frenetici", i-am răspuns şocaţi de ideea cel puţin ciudată, pentru acea oră din noapte.
Preşedintele a oprit, deşi nimeni nu ar fi pariat că o va face. A deschis geamul şi a zâmbit: "Bună seara, copii!". "Bună seara!", răspund în cor ziariştii. "Ce faceţi, domnule preşedinte?" "Eu merg la culcare!", a adăugat în timp ce Loganul prindea viteză. "Sunteţi mulţumit de rezultate?", a răsunat fără răspuns o ultimă întrebare. Luminile maşinilor s-au pierdut în ceaţă deasă care căptuşea strada. S-a lăsat liniştea pe Turgheniev. Vecinii preşedintelui puteau dormi liniştiţi. Presa s-a retras, preşedintele s-a culcat.

×
Subiecte în articol: politic