x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Noi acuzaţii de poliţie politică

Noi acuzaţii de poliţie politică

de Dana Piciu    |    02 Oct 2007   •   00:00
Noi acuzaţii de poliţie politică
Sursa foto: ANGELO BREZOIANU/

Grupul de Investigaţii Politice a revenit ieri şi a dat publicităţii originalele celor două adrese ale SRI referitoare la Norica Nicolai şi PNL

Grupul de Investigaţii Politice a revenit ieri şi a dat publicităţii originalele celor două adrese ale SRI referitoare la Norica Nicolai şi PNL, dar şi două adrese noi ale Serviciului una referitoare la "unele intenţii ale PNL" vizată şi semnată de prim-adjunctul SRI Florian Coldea şi cealaltă la intenţia PSD de a-l inlocui pe Victor Ponta din funcţia de secretar al Camerei. Cele două adrese noi aparţin tot Grupului de Evidenţă din SRI, condus de Vasile Stanciu. Intr-un comunicat de presă, preşedintele GIP Mugur Ciuvică susţine că directorul SRI George Maior, "a minţit" declarănd că nu au existat monitorizări asupra senatorului Norica Nicolai sau asupra vreunui partid politic şi consideră că SRI face poliţie politică. Cea mai "grăitoare" dovadă că SRI "spionează" partidele politice, conform GIP, este adresa referitoare la Victor Ponta, care nu este decăt "o informare despre dispute interne din PSD". La răndul său, Ponta a declarat că apariţia numelui său in adresa SRI reprezintă "o chestie neserioasă", intrucăt informaţia respectivă a apărut in presă, in acea perioadă, nefiind secretă. Secretarul Comisiei SRI, Ion Stan, a arătat că dacă acest document este real inseamnă că SRI şi-a depăşit atribuţiile, o asemenea poziţie nefiind o problemă de siguranţă naţională. Conform unui comunicat al SRI, dată fiind prezentarea "unor noi inscrisuri atribuite Serviciului" acesta a decis continuarea verificărilor, luăndu-se in calcul şi aceste elemente.

COORDONATĂ DE BĂSESCU. Ciuvică a susţinut că beneficiarul activităţii de poliţie politică a SRI este preşedintele Băsescu pe fiecare dintre adresele originale existănd o apostilă scrisă de mănă şi semnată care indică in modul cel mai clar că el era destinatarul final al materialelor. Mai mult, spune el, această activitate este coordonată de doi "apropiaţi" ai preşedintelui Băsescu: generalul de brigadă Vasile Stanciu, cel care, in calitate de "şef al Grupul de Evidenţă" semnează cele patru adrese şi Florian Coldea, prim-adjunctul SRI care vizează şi semnează două dintre adrese. GIP a anunţat că astăzi va depune cele patru documente la Comisia SRI şi a cerut demisiile lui Maior şi Coldea precum şi extinderea anchetei asupra modului in care Băsescu se foloseşte de acţiunile de poliţie politică ale SRI.

×
Subiecte în articol: politic