x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică O asociaţie non-guvernamentală a depus o notificare la CNATDCU în privinţa tezei de doctorat a lui Kovesi

O asociaţie non-guvernamentală a depus o notificare la CNATDCU în privinţa tezei de doctorat a lui Kovesi

13 Oct 2016   •   17:30
O asociaţie non-guvernamentală a depus o notificare la CNATDCU în privinţa tezei de doctorat a lui Kovesi

O nouă notificare privind lucrarea de doctorat a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost înregistrată la CNATDCU în data de 11 octombrie, fiind publicată pe site-ul instituţiei.

Semnatarii solicitării susţin că în urma unei analize realizate rezultă că teza "cuprinde un număr semnificativ de incidenţe de plagiat, adică cel puţin 11, astfel încât are caracterul unei lucrări plagiate".

"Este raţiunea pentru care vă solicităm să dispuneţi iniţierea procedurii de retragere a titlului ştiinţific acordat autoarei. Ca o consecinţă că: este vorba de un plagiat multiplu; că suntem în situaţia în care aceeaşi instituţie a refuzat anterior să se pronunţe asupra stării de plagiat a tezei; că o comisie de etică la nivelul Ministerului Educaţiei a emis o decizie de non-plagiat fără a avea probele ataşate şi fără a analiza de fapt un plagiat; că autoarea tezei este o persoană de notorietate, vă solicităm să dispuneţi ca analiza să se pronunţe pentru fiecare plagiat în parte motivat de noi cu argumentele şi documentele din Opisul 1 şi depuse pe compact discul ataşat", afirmă semnatarii notificării.

Ei precizează că este vorba despre lucrarea de doctorat "Combatarea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal" al cărui conducător ştiinţific a fost prof univ. dr. Viorel Paşca.

Semnatarii precizează că sunt o asociaţie non-guvernamentală care are în centrul atenţiei "promovarea integrităţii vieţii academice, cu prioritatea pentru plagiat ca încălcare a eticii academice cu consecinţe deosebit de grave în proliferarea corupţiei în societatea românească". "Suntem iniţiatorii şi depozitarii Indexului Operelor Plagiate în România dezvoltat în format electronic la adresa www.plagiate.ro şi publicate periodic în format tipărit", mai afirmă semnatarii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: laura codruta kovesi CNATDCU