x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oamenii Elenei Udrea s-au încăierat la Constanţa

Oamenii Elenei Udrea s-au încăierat la Constanţa

de Adriana Duţulescu    |    02 Aug 2010   •   00:00
Oamenii Elenei Udrea s-au încăierat la Constanţa
Sursa foto: /Agerpres

Deputata Maria Stavrositu şi senatorul Mircea Banias, cunoscuţi apropiaţi ai Elenei Udrea, s-au încăierat sâmbătă, la propriu, pe şefia organizaţiei PDL.



Câmpul de luptă a fost la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar arsenalul folosit pentru intimidarea adversarului a fost din cel mai divers, de la apa turnată pe inamic până la trupe de "mercenari", respectiv vreo 50 de bodyguarzi angajaţi de senatorul Banias.

Povestea PDL Constanţa şi a scan­dalurilor din sânul filialei este lungă, începând exact din momentul în care Elena Udrea a fost para­şu­tată de la Bucureşti pe post de coordonator al organizaţiei. Udrea a dorit să îşi facă din PDL Constanţa un fief, judeţul fiind extrem de atrăgător din punct de vedere economic.

După un scandal de pomină în vara anului 2009, când membrii PDL Constanţa au contestat impunerea de la centru a doamnei Udrea ca şef peste organizaţie, drept pentru care au fost daţi afară din partid fără drept de apel, ministrul Dezvoltării şi Turismului l-a susţinut pe Mircea Banias să preia hăţurile filialei, adică să conducă în numele ei. Banias a fost de altfel de­semnat preşedinte interimar al organizaţiei judeţene, cu sprijinul Elenei Udrea.

Ulterior însă, senatorul Banias a căzut în dizgraţia acesteia, după cum susţin surse din PDL Constanţa, şi din cauză că a dezvoltat o relaţie mult prea strânsă cu Vasile Blaga. Din aceste motive, Mircea Banias nu a mai fost susţinut de Elena Udrea în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, drept pentru care i-a dat binecuvântarea deputatei blonde Maria Stravrositu, una dintre membrele fan-clubului său din PDL.

Sta­vrositu a câştigat alegerile pentru şefia PDL a municipiului Constanţa în urmă cu două luni, însă Mircea Banias a făcut contestaţie, mai întâi la judeţ şi apoi la centru, la Bucureşti. Contestaţia a ajuns pe masa lui Emil Boc, care a trimis-o înapoi la judeţ, unde i s-a dat dreptate senatorului: Maria Stavrositu nu a obţinut pe drept funcţia de preşedinte.

Astfel, alegerile pentru funcţia râvnită au fost reorganizate, fiecare din cei doi combatanţi încercând să îşi aducă în sala de la Casa de Cutură a Sindicatelor delegaţi aleşi pe sprân­ceană, să fie siguri că vor câş­tiga. Mai mult, pentru a nu îi permite lui Banias să îşi aducă oamenii în sală înaintea sa, Maria Stavrositu şi oamenii săi, in­clusiv fostul deputat  Laurenţiu Mironescu, finul lui Traian Băsescu, au dormit peste noapte în Casa de Cul­tură astfel încât sâmbătă dimi­neaţă Mircea Banias a avut neplăcuta surpriză să găsească sala deja ocupată.

În jurul orei 7:30, susţinătorii senatorului Mircea Banias şi ai de­putatei Maria Stavrositu au avut o primă confruntare, fizică, pe scările Casei de Cultură, cu îmbrânceli şi apă aruncată pe contracandidaţi. "A existat o mică busculadă, pentru că nu era clar pe unde se face accesul în Casa de Cultură. E o situaţie tensionată, dar lucrurile evoluează normal, a fost doar o mică busculadă de două minute. Nu s-a pus problema intervenţiei Jandarmeriei", a declarat Mircea Banias, senator PDL.

În cele din urmă, cele două grupări au intrat în Casa de Cultură, iar şedinţa a început în jurul orei 10:00. Timp de zece minute, întru­nirea a avut două prezidii, aparţinând celor două grupări. În absenţa microfoanelor, senatorul Banias a încercat să vorbească, însă a fost fluierat şi huiduit. Când în cele din urmă au fost aduse două microfoane, cele două grupări s-au bruiat reciproc, inclusiv prin organizarea votului, care a avut loc cu două urne separate şi două comisii paralele de numărare, fiecare controlată de câte unul din cei doi candidaţi. Rezulta­tul - logic - a fost diferit pentru fie­care în parte: comisia Mariei Stra­vrositu a declarat-o pe ea învin­gă­toare, iar comisia lui Banias a anunţat victoria acestuia.


×
Subiecte în articol: observator