x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Olguța Vasilescu ironică la adresa preşedintelui. ”A ieșit și Iohannis să se plângă!”

Olguța Vasilescu ironică la adresa preşedintelui. ”A ieșit și Iohannis să se plângă!”

05 Dec 2019   •   14:22
Olguța Vasilescu ironică la adresa preşedintelui. ”A ieșit și Iohannis să se plângă!”
Sursa foto: Lucian Alecu

Lia Olguța Vasilescu a reacționat după ce Klaus Iohannis a zis că o nouă Lege a pensiilor ar fi necesară, deoarece mulți pensionari și șefi de instituții publice au semnalat inechități în legea actuală. Președintele susține că Guvernul Orban va face o analiză în acest sens.

”A iesit si Klaus Johannis sa se planga ca trebuie o noua lege a pensiilor, fiindca a noastra nu corecteaza inechitatile... El spune, de fapt, ce i-a spus ministra Baubau care, de regula, nu intelege nimic din acel minister! Reiau: noua lege a pensiilor corecteaza inechitatile din sistem, dar pentru asta TREBUIE RECALCULATE TOATE PENSIILE. Termenul pentru recalcularea a peste 5 milioane de pensii este anul 2021, cand se intra pe noua formula de calcul care se cheama VPR (valoare punct referinta).

Nu le trebuie alta lege, trebuie sa o aplice pe asta, care nu a intrat in vigoare decat cu cresterea punctului de pensie in 2019 si ar trebui ca si in 2020 sa creasca punctul la 1775 lei. Eu le-am si desenat mai jos cum e cu aplicarea fiindca am vaga banuiala ca oamenii nu pricep decat asa!”, a scris Lia Olguța Vasilescu.

www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: Olguţa Vasilescu