x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprescu: Alianţa forţelor de stânga are menirea de a coagula în jurul ei tot ce este mai bun

Oprescu: Alianţa forţelor de stânga are menirea de a coagula în jurul ei tot ce este mai bun

de Agerpres    |    26 Apr 2014   •   16:24
Oprescu: Alianţa forţelor de stânga are menirea de a coagula în jurul ei tot ce este mai bun

Alianţa forţelor de stânga are menirea şi puterea de a coagula în jurul ei tot ce este mai bun în societatea românească, a declarat sâmbătă primarul Capitalei, Sorin Oprescu, arătând că priveşte cu încredere către candidaţii stângii pentru Parlamentul European.

"Cred că alianţa forţelor de stânga are menirea şi puterea de a coagula în jurul ei tot ce este mai bun în societatea românească. Privesc cu încredere către candidaţii stângii pentru PE. Am convingerea că ei vor reprezenta ţara aşa cum se cuvine, îşi vor face treaba cu seriozitate şi responsabilitate pentru bunul mers al Europei, nu ne vor dezamăgi şi ne vor face să fim mândri de ei. Suntem în Europa, avem suportul UE în demersurile noastre, iar UE se poate baza pe noi. Suntem parteneri serioşi ai Europei. Vă doresc succes în alegerile europarlamentare şi realizarea obiectivelor României şi ale Europei", a spus Oprescu, la evenimentul de lansare a candidaţilor Alianţei PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare.

Oprescu a susţinut în discursul său că nu mai vrea o "Românie neagră".

"Nu mai vreau o Românie neagră, otrăvită, umilită, dezbinată şi îngenuncheată. Să terminăm odată cu războiul distrugător şi păgubos al românilor, contra românilor. Mai mult ca oricând avem nevoie de curaj, echilibru şi înţelepciune. Avem nevoie de solidaritate, de demnitate, de cinste şi muncă în folosul ţării. Avem nevoie de unitate, consens şi reconciliere naţională. Cel mai important proiect politic al întregii naţiuni este proiectul România, o Românie a cetăţenilor ei renăscută, dinamică, vie, o Românie pozitivă şi normală", a arătat primarul Capitalei.

El a recunoscut că din PSD îşi trage rădăcinile şi niciodată nu o să se dezică de acest lucru, subliniind că stânga din România are un potenţial valoros.

×