x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprişan: Toţi cei care au plecat din PSD ar trebui să-şi dea demisiile din Parlament

Oprişan: Toţi cei care au plecat din PSD ar trebui să-şi dea demisiile din Parlament

26 Feb 2010   •   00:00

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat că dorinţa de a ocupa "funcţii ministeriale a fost mult mai profundă decât spiritul de echipă", precizând că cei care au părăsit formaţiunea ar trebui să-şi dea demisiile din Parlament.



"Cred că dorinţa de a ocupa funcţii ministeriale a fost mult mai profundă decât spiritul de echipă de care ar fi putut să dea dovadă. Aici nu e vorba despre principii, aici e vorba de oportunism curat. Vinovăţiile nu trebuie căutate în PSD, ci doar în interiorul persoanelor care au făcut acest pas greşit, după părerea mea. Haina de opoziţie este grea, iar pentru unii este de nesuportat. Regret plecarea lor (Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu - n.r.), PSD le-a dat toate privilegiile pe care le putea da unui membru. Marian Sârbu a fost de trei ori ministrul Muncii în guvernele PSDD, iar Cristian Diaconescu a fost ministrul Justiţiei şi ministru de Externe în guvernele PSD", a declarat Marian Oprişan, citat de Mediafax.

Acesta a mai spus că atât Sârbu, cât şi Diaconescu au dat "onoarea pe ruşine" faţă de principiile şi idealurile care i-au ţinut împreună pe social-democraţi până în acest moment.

"Cred că deciziile lor au fost luate de mult, încă din momentul în care li s-a propus portofoliile Muncii, respectiv cel al Externelor, în guvernul de dreapta. Au dat onoarea pe ruşine faţă de sutele de mii de membrii şi faţă de principiile şi idealurile care ne-au ţinut împreună până în acest moment. În niciun caz PSD nu poate susţine actuala lege a salarizării unice şi nici pe cea a pensiilor în varianta propusă de PDL împreună cu Marian Sârbu", a mai spus vicepreşedintele PSD.

Totodată, Oprişan a afirmat că toţi cei care au plecat din PSD ar trebui să-şi dea demisiile din Parlament. "Toţi cei care au plecat din PSD ar trebui să-şi dea demisiile din Parlament, pentru că mă gândesc în primul rând la ce cred oamenii care i-au ales, uninominal, din partea PSD", a încheiat vicepreşedintele PSD.

×
Subiecte în articol: politic