x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Guvernul va emite ordonanţă dacă vor fi tergiversate modificările la legile Justiţiei

Orban: Guvernul va emite ordonanţă dacă vor fi tergiversate modificările la legile Justiţiei

02 Dec 2019   •   18:19
Orban: Guvernul va emite ordonanţă dacă vor fi tergiversate modificările la legile Justiţiei
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că, în cazul în care va fi tergiversată intrarea în vigoare a pachetului legislativ pentru modificarea legilor Justiţiei, pe care Guvernul intenţionează să îşi angajeze răspunderea, va fi dată o ordonanţă de urgenţă pe această temă.

Întrebat ce va face în cazul în care, după asumarea răspunderii Guvernului pe modificările la legile Justiţiei, PSD va încerca să tergiverseze intrarea în vigoare a acestora prin contestarea la Curtea Constituţională, de exemplu, Orban a spus că va emite ordonanţă de urgenţă.

„În cazul în care, din dorinţa evidentă de a tergiversa adoptarea (pachetului legislativ pe Justiţie pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament - n.r.), vom face ceea ce avem la dispoziţie ca instrument constituţional, şi anume vom emite ordonanţă de urgenţă. Dacă nu se modifică articolele din legile Justiţiei despre care v-am vorbit, Justiţia va fi paralizată şi noi nu putem accepta. (...) Suntem într-o situaţie în care cred că va înţelege toată lumea şi nu vom fi nevoiţi să dăm OUG, dar suntem obligaţi să apelăm la această procedură care să permită adoptarea rapidă a acestor modificări”, a mai spus Orban la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe două pachete distincte: economic, cu abrogarea Ordonanţei 114, şi juridic, care cuprinde prorogarea termenului de intrare în vigoare pentru - pensionarea anticipată a magistraţilor, creşterea vechimii de la 2 la 4 ani pentru intrarea în magistratură, trecerea de la completele de doi la completele de trei şi abrogarea recursului compensatoriu.

Data când va avea loc acest lucru va fi stabilită împreună cu partenerii PNL, a precizat Orban.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Victor Orban