x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Palatul Victoria solicită Preşedinţiei să pună capăt "campaniei furibunde de discreditare" a Guvernului

Palatul Victoria solicită Preşedinţiei să pună capăt "campaniei furibunde de discreditare" a Guvernului

22 Iun 2012   •   15:11
Palatul Victoria solicită Preşedinţiei să pună capăt "campaniei furibunde de discreditare" a Guvernului

Imediat dupa anuntul aparut pe site-ul presedintiei, Guvernul a postat, la randu-i, pe site, un comunicat oficial conform caruia presedintele Romaniei poate verifica tot ceea ce doreste legat de compatibilitatea lui Hasotti cu functia de ministru, "cu structurile pe care le controleaza", fara a initia actiuni preliminare, de tipul acestei solicitari, cu rol vadit de sabotaj si ii solicita presedintelui sa puna capat campaniei furibunde de discreditare a Executivului.

Palatul Victoria precizeaza inca o data ca solicitarea inaintata de presedintele Romaniei catre Guvern, ca "preconditie" pentru investirea in functia de ministru a lui Puiu Hasotti, reprezinta un abuz caruia nu i se va da curs.

"Guvernul a luat act de pozitia Administratiei Prezidentiale privind prerogativele constitutionale care ar da dreptul presedintelui sa faca o solicitare precum cea inaintata in cazul domnului Puiu Hasotti. Solicitarea facuta de presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu reprezinta o verificare a modului in care domnul Hasotti corespunde functiei pentru care este propus, ci o actiune menita a arunca dubii asupra celui desemnat. Aceasta este o forma de impiedicare a bunei functionari a Guvernului", sustine Executivul.

Sursa citata aminteste ca Puiu Hasotti a redactat o declaratie pe proprie raspundere in sensul solicitarii presedintelui, dar aceasta nu va fi inaintata Administratiei Prezidentiale, pentru ca solicitarea a fost facuta fara temei legal.

"Presedintele Romaniei poate verifica tot ceea ce doreste legat de compatibilitatea domnului Hasotti cu functia de ministru, cu structurile pe care le controleaza, fara a initia actiuni preliminare, de tipul acestei solicitari, cu rol vadit de sabotaj. Totodata, pe aceasta cale, Guvernul solicita presedintelui sa puna capat campaniei furibunde de discreditare a Guvernului legitim al Romaniei", se mai arata in comunicat.

×