x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlament - Alexandru Sassu, desemnat şef la TVR

Parlament - Alexandru Sassu, desemnat şef la TVR

de Dana Piciu    |    21 Iun 2007   •   00:00
Parlament - Alexandru Sassu, desemnat şef la TVR
Sursa foto: DRAGOS ROBATZCHI/

11 din cei 13 membri ai noului Consiliu de Administraţie al TVR au fost validaţi ieri cu 234 de voturi "pentru" şi 16 "impotrivă" de plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Ceilalţi doi candidaţi propuşi de PD şi de Administraţia Prezidenţială, Alexandru Lăzescu, respectiv Cătălin Avramescu, vor fi audiaţi şi validaţi de plenul comun săptămăna viitoare, cănd va fi votat şi preşedintele CA, deoarece cele două propuneri au venit prea tărziu, iar persoanele propuse "nici nu au putut fi găsite pentru a fi audiate", după cum a precizat senatorul PSD Adrian Păunescu.

Imediat după ce au depus jurămăntul in faţa sălii aproape goale a Parlamentului (au fost prezenţi doar in jur de zece parlamentari) membrii CA s-au reunit şi au hotărăt in unanimitate să-l propună pentru funcţia de preşedinte director-general al TVR pe pesedistul Alexandru Sassu (foto). Acesta din urmă urmează să fie luni audiat de comisiile de cultură şi votat in plenul Camerelor reunite săptămăna viitoare. Tot in şedinţa comună de ieri a fost validat ca membru CNA Valentin Nicolau (propus de PSD), care il inlocuieşte pe Ralu Filip, iar democratul Cezar Preda a fost validat ca preşedinte al Comisiei pentru controlul SIE.

×
Subiecte în articol: politic