x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Partidul Conservator - Dezbateri publice pe Codul Electoral

Partidul Conservator - Dezbateri publice pe Codul Electoral

de Dana Piciu    |    31 Mai 2006   •   00:00
Partidul Conservator - Dezbateri publice pe Codul Electoral

PC va organiza in toate filialele sale din tara dezbateri pe tema Codului Electoral, iar propunerile pe care parlamentarii conservatori le vor face cu privire la acest subiect vor fi bazate pe sugestiile opiniei publice. "S-au infiintat deja doua comandamente, unul la grupul parlamentar de la Camera, celalalt la sediul central al partidului, unde vor fi stranse toate propunerile", a spus deputatul PC Petru Calian, membru in Comisia comuna pentru elaborarea Codului Electoral. El a anuntat ca PC are deja cateva obiective pe care le va sustine in cadrul comisiei care isi va incepe activitatea saptamana viitoare: votul uninominal, interzicerea finantarii partidelor in campanie de societatile care au relatii comerciale cu statul si cautarea de solutii pentru impiedicarea furtului de voturi.

REGISTRU TRANSPARENT. Totodata, conservatorii vor promova un proiect de lege care sa permita transparenta Registrului Comertului. "Atata vreme cat se percep taxe, pentru a se inregistra firmele, este normal ca informatiile din Registrul Comertului sa fie gratuite, publicate pe internet, iar acesta sa fie un serviciu public. Este normal ca cetatenii sa poata vedea in orice moment cine sunt actionarii firmelor, ce modificari au intervenit la agentii economici", a aratat liderul grupului PC de la Camera, Bogdan Pascu. In acelasi context, Pascu a precizat ca PC nu va da un vot politic proiectului de lege privind Camerele de Comert si ca aceasta chestiune ar trebui mai degraba "transata de experienta decat de politica". (Dana Piciu)

RESTRUCTURARE
Pe de alta parte, Biroul Politic al PC va elabora, pana lunea viitoare, propriul proiect de restructurare a Guvernului pe care il va prezenta Consiliului National de Coordonare a Coalitiei. "Partidul Conservator este pentru orice masura care ar face Guvernul mai suplu, mai eficient, mai rapid in reactii si vom incerca sa gandim asemenea masuri in proiectul nostru", a spus purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca.

×
Subiecte în articol: politic