x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PC se opune redesenării ţării

PC se opune redesenării ţării

de Dana Piciu    |    16 Oct 2007   •   00:00
PC se opune redesenării ţării
Sursa foto: Dan Marinescu/

Preşedintele PC Dan Voiculescu a atras ieri atenţia că proiectul propus de UDMR privind impărţirea Romăniei in 15 regiuni de dezvoltare reprezintă "doar o formă mascată de obţinere a autonomiei Ţinutului Secuiesc".

Preşedintele PC Dan Voiculescu a atras ieri atenţia că proiectul propus de UDMR privind impărţirea Romăniei in 15 regiuni de dezvoltare reprezintă "doar o formă mascată de obţinere a autonomiei Ţinutului Secuiesc". "In spatele bunelor intenţii declarate de politicienii Uniunii se ascunde dorinţa de transformare a unei părţi din Romănia intr-o ţară a maghiarimii, in care romănii să fie excluşi. In spatele proiectului administrativ, UDMR camuflează propaganda separaţionistă şi excluderea romănilor", a mai precizat Dan Voiculescu. Liderul PC a arătat că o dezbatere pe această temă este "inutilă şi riscantă". "Apariţia unei regiuni a maghiarilor este un proiect electoral al UDMR fără legătură cu nevoile şi priorităţile Romăniei. Consider că stimularea unei discuţii pe această temă nu ar face decăt să legitimeze viziunile autonomiste ale politicienilor maghiari, putănd genera, de la un punct incolo, chiar tensiuni etnice", a mai spus Dan Voiculescu. El a adăugat că propunerile UDMR vin intr-un moment in care tema redesenării regiunilor a fost readusă in discuţie şi de Traian Băsescu şi PD. "Propunerile UDMR urmează in mod suspect declaraţiilor făcute recent de şeful statului şi de Partidul Democrat pe tema nevoii de redesenare a regiunilor de dezvoltare. Din acest punct de vedere se poate spune că UDMR doreşte să profite de contextul politic tulbure pentru a obţine susţinerea pentru apariţia ţinutului Secuiesc. Partidul Conservator se opune acestui proiect", a anunţat liderul PC.

FĂRĂ NEGOCIERI. Şi PD se opune regionalizării Romăniei pe criterii etnice, Emil Boc arătănd ieri că Romănia este un stat naţional şi unitar, definiţie care nu poate fi negociată. "Orice discuţie cu privire la euroregiunile din Romănia trebuie să pornească de la două chestiuni fundamentale, care nu se discută şi nu se negociază: Romănia este stat naţional şi Romănia este stat unitar", a afirmat Emil Boc.

×
Subiecte în articol: politic