x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD-L someaza PSD: mucles la Udrea

PD-L someaza PSD: mucles la Udrea

03 Aug 2009   •   00:00

Liderii PDL le-au solicitat, luni, în şedinţa coaliţiei, omologilor de la PSD, de o manieră "destul de fermă", să renunţe la comisia de anchetă parlamentară în cazul Udrea şi "să o lase în pace", au declarat surse participante la întâlnire.



Potrivit surselor respective, PDL a venit în cadrul şedinţei coaliţiei, cu solicitarea expresă ca PSD să renunţe la comisia de anchetă parlamentară în cazul ministrului Transporturilor, Elena Udrea, solicitare căreia i-a acordat o importanţă sporită în raport cu celelalte teme de discuţie, cum ar fi asumarea răspunderii pe Legile Educaţiei sau reducerea cu 20% a personalului din administraţia publică.

Sursele citate au mai precizat că PDL nu a adus în discuţie şi modalitatea prin care PSD ar putea renunţa la comisia de anchetă parlamentară în cazul Udrea, insinuând că acest lucru ar putea fi făcut prin desolidarizarea parlamentarilor PSD de cei ai PNL, în cadrul comisiei de anchetă.

Discuţiile dintre PSD şi PDL pe această temă au privit şi o eventuală continuare a guvernării împreună, după alegerile prezidenţiale, cu condiţia ca PDL să nu mai fie obedient faţă de Traian Băsescu iar PSD "să slăbească relaţia cu PNL", au mai arătat suirsele citate.

Sursele respective au precizat că liderii PDL au fost "destul de fermi" în exprimarea solicitării lor privind comisia Udrea, în timp ce liderii PSD au evitat să le dea un răspuns tranşant, în condiţiile în care social-democraţii nu doresc să renunţe la comisia Udrea din considerente care ţin de imaginea publică.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic psd comisie