x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL l-a invitat pe Traian Băsescu la Convenţia Naţională din 23 martie

PDL l-a invitat pe Traian Băsescu la Convenţia Naţională din 23 martie

15 Mar 2013   •   15:02
PDL l-a invitat pe Traian Băsescu la Convenţia Naţională din 23 martie
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

PDL i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu o invitaţie pentru a participa la Convenţia Naţională a partidului, din 23 martie, în care va fi ales noul preşedinte al formaţiunii, transmite Mediafax. Evenimentul va avea lor la Romexpo și vor participa 5.000 de delegați.

Subiectul a fost discutat în şedinţa de vineri a comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare a PDL, la solicitarea iniţiatorului moţiunii "România Dreaptă. PDL dincolo de lozinci", Vasile Blaga. Decizia a fost luată cu votul unanim al membrilor Comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare.

"Prezenţa preşedintelui României, Traian Băsescu, la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL este bine-venită şi ne-ar onora atât pe noi, ca organizatori ai Convenţiei, cât şi pe cei 5.000 de delegaţi care vor veni la Bucureşti să îl aleagă pe preşedintele partidului", a declarat Ioan Bălan, preşedintele COCNE.

Comisia s-a reunit vineri în şedinţă pentru a discuta aspecte legate de organizarea reuniunii din 23 martie pentru alegerea noii conduceri a partidului, la care vor participa 5.000 de delegaţi, şi pentru a soluţiona contestaţiile primite din teritoriu cu privire la alcătuirea listelor de delegaţi, potrivit precizărilor vicepreşedintelui PDL Sulfina Barbu, membru al comisiei.

Preşedintele Traian Băsescu afirma în urmă cu o lună că, dacă va fi invitat, va merge la Convenţia PDL, la care se va alege liderul formaţiunii, fără să se teamă că va fi acuzat că intervine în partid.

"Dacă mă invită, mă duc, pentru că practic eu nu mai am nicio legătură cu ei, iar acum există riscul ca un partid care a fost bătut în alegeri, pe bună dreptate, aşa a vrut electoratul, să o ia pe un drum din care să dispară şi eu cred că România, că Opoziţia are nevoie de un PDL revitalizat. E pentru sănătatea democraţiei în ţara asta", spunea Băsescu, potrivit Agerpres.

Şeful statului susţinea atunci că, deşi toţi partenerii săi l-au căutat după alegeri, el a simţit nevoia să se "izoleze".

"Nu a existat vreunul dintre cei care mi-au fost parteneri care să nu fi sunat. Am vrut să mă izolez până astăzi, dar astăzi, discutând cu Emil Boc, mi-am dat seama că nu se poate să nu vorbesc. (...) Ţin la Emil Boc ca la copilul meu. Suntem doi parteneri care ne-am asumat un moment greu al ţării, dar astăzi am spus că totuşi nu se se poate să nu vorbim, văzând ce se întâmplă, pentru că şi pe el îl doare sufletul de partid, el încă e membru PDL. Eu nu mai am nevoie de PDL în mandatul de până în 2014, dar mă doare sufletul de el şi cea mai mare pierdere este pierderea occidentalităţii PDL. Este într-o familie importantă, în PPE, nu se poate compromite", explica Băsescu.

×