x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Petre Roman, curtat de PNL

Petre Roman, curtat de PNL

de Monica Iordache Apostol    |    Oana Stancu Zamfir    |    11 Sep 2008   •   00:00
Petre Roman, curtat de PNL

SENAT  ●  Ex-premierul vrea să reprezinte românii din afară
Liberalii i-au făcut fostului lider PD Petre Roman oferta de a candida din partea PNL într-un colegiu pentru românii din străinătate.



SENAT  ●  Ex-premierul vrea să reprezinte românii din afară
Liberalii i-au făcut fostului lider PD Petre Roman oferta de a candida din partea PNL într-un colegiu pentru românii din străinătate.

Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu ar vrea ca fostul premier să devină senator PNL pentru românii din Europa Occidentală, bazîndu-se pe “audienţa” pe care Roman o are printre românii din Spania. Surse din conducerea PNL spun că premierul şi-a consultat deja colegii de la vîrful partidului în privinţa candidaturii lui Petre Roman şi că oferta pe care i-a făcut-o acestuia este “de nerefuzat”. Negocierile sînt încă în desfăşurare, neexistînd un răspuns definitiv din partea fostului premier. Este posibil ca negocierea să includă rezervarea unor colegii şi pentru cîţiva membri ai Forţei Democrate, formaţiune condusă de Petre Roman, şi înfiinţarea unui post “onorific” legat de românii din străinătate pe care să îl ocupe fostul premier. Liderii liberali nu exclud candidatura acestuia şi, mai mult, spun că este nevoie de Roman în viaţa politică. Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu ne-a declarat că “sub o formă sau alta prezenţa lui Petre Roman în prim-planul vieţii politice este benefică avînd în vedere experienţa şi pregătirea acestuia”. Şeful de campanie al PNL, Bogdan Olteanu, spune însă că în partid nu a avut încă loc nici o discuţie despre candidaţii în cele şase colegii pentru românii din străinătate. Potrivit legii, pentru alegerile parlamentare din această toamnă s-au delimitat patru colegii de deputat şi două de senator pentru românii care locuiesc permanent în afara ţării. Petre Roman este a patra personalitate anti-Băsescu care ar întări rîndurile liberale, după ce trei foşti consilieri prezidenţiali au “dezertat” în tabăra PNL: Adriana Săftoiu – candidat PNL în Prahova, Renate Weber – europarlamentar PNL şi Andrei Pleşu – membru în boardul Fundaţiei “Dinu Patriciu”.

DACĂ ŞI CÎND... Contactat telefonic, Petre Roman confirmă intenţia de a candida în colegiul unde vor vota românii din Spania, Italia, Grecia, Irlanda, Franţa etc, dar şi discuţiile între formaţiunea sa, Forţa Democrată şi PNL. “Sînt două aspecte. Mai întîi că mă bate gîndul şi aş fi dornic să-i reprezint pe românii din Europa de Vest. În al doilea rînd, în ceea ce priveşte candidatura din partea PNL nu pot să vă dau nici un fel de detalii în acest moment, dacă şi cînd un asemenea acord se va finaliza”, declară fostul premier. Întrebat dacă este vorba de o negociere individuală sau în numele formaţiunii sale, Roman a răspuns: “E vorba de partide, fără îndoială!”.

×
Subiecte în articol: politic pnl romănii petre roman petre roman