x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Petru Mărginean: Vreau ca partidul să redevină ce a fost în perioada 2004-2005

Petru Mărginean: Vreau ca partidul să redevină ce a fost în perioada 2004-2005

28 Feb 2010   •   00:00
Petru Mărginean: Vreau ca partidul să redevină ce a fost în perioada 2004-2005
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

"Vreau ca partidul să redevină ceea ce a fost între anii 2004-2005 şi de acolo să construim. Să avem un partid care câştigă alegeri, un partid care nu caută scuze sau alianţe conjuncturale", a declarat Petru Mărginean, candidatul la funcţia de preşedinte al Partidului Conservator.



Marginean a adăugat că în partid se află mulţi oameni de calitate, care vor să conteze în politica din România, să îşi impună proiectele.

"Nu vreau să mai fim călcaţi în picioare de actualul regim, trebuie să îi apărăm pe membrii noştri în faţa agresiunilor exercitate de alte partide şi instituţii ale statului, care comit abuzuri", a declarat Mărginean.

Candidatul la şefia Partidului Conservator a subliniat că formaţiunea trebuie să îşi recapete încrederea în sine, are nevoie de un nou început, trebuie să pună bazele unei opoziţii dure, iar mesajele să fie clare şi consecvente

"Au trecut 18 ani de la înfiinţarea partidului, al cărui fondator e Dan Voiculescu. Important este că noi toţi ne aflăm azi aici şi încă încercăm să reconstruim împreună. Toate promisiunile conţinute de discursurile de la congrese au fost frumoase. Aveam speranţa succeselor politice, care, să nu uităm, au existat în 2004, când partidul nostru, cunoscut ca Partid Umanist din România, a obţinut rezultate bune la alegeri", a declarat Mărginean, citat de Agerpres. El a adăugat că, din păcate, după acel moment, a urmat 'o perioadă a eşecurilor'.

"În general, eşecurile nu şi le mai asumă nimeni sau prea puţini. Ştiu că o parte din colegi sunt dezamăgiţi, unii au renunţat să lupte, iar alţii, destul de mulţi, au plecat din PC. Între timp am uitat să fim solidari, eu cred că e problema cea mai gravă şi dureroasă. Însă putem reînvăţa acest lucru. Faptul că ne aflăm toţi aici, arată că dorim să construim împreună", a precizat Petru Mărginean.

Mărginean, care e lider al filialei PC Hunedoara, i-a îndemnat pe colegii săi de partid să fie raţionali şi realişti, să înveţe din nou ce înseamnă spiritul de echipă. 'E important să învăţăm din greşeli, să ne asumăm vinovăţia, să recunoaştem că oamenii s-au îndepărtat de noi şi noi de ei. Să fim sinceri, acum e important să stabilim diagnosticul şi să găsim medicaţia potrivită pentru însănătoşire', a spus el.

Petru Mărginean a mai declarat că a intrat în partid în 1996, fiind convins de Dan Voiculescu să facă acest pas. S-a autocaracterizat, spunând că este 'un om crescut la firul ierbii în politică', îi pasă de tot ce se întâmplă şi este un om implicat, loial şi ambiţios

El a mai subliniat că e nevoie de o colaborare puternică între partidele din opoziţie. A precizat de asemenea că are un proiect realist care vine în sprijinul membrilor de partid, o echipă hotărâtă şi unită, adăugând că îşi va folosi toate resursele pentru a aduce partidul la un procent important.

'Mulţi m-au întrebat cum de candidez. Ai vorbit cu proful? Nu am vorbit cu proful, dar după cum cunosc îi place competiţia', a mai precizat el.

Mărginean a menţionat, de asemenea, că i-a propus lui Codruţ Şereş să candideze la preşedinţia PC, dar având în vedere că acesta a mizat pe altă funcţie, a hotărât să se înscrie în competiţia pentru acest post.

De asemenea, cu ajutorul lui Nicu Grădină, secretar executiv la filiala Hunedoara, candidatul a oferit ghiocei femeilor din sală. "Mâine este 1 martie, începutul primăverii. Colegele mele arată ca o primăvară, sunt frumoase şi înţelepte. Pentru ele, am un simbol al renanşterii, ghiocei pe care îi dăruiesc din tot sufletul", a spus candidatul la şefia PC.

×
Subiecte în articol: politic