x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Conducerea PNL, reunită în mai pentru mandatul pentru renegocierea protocolului de guvernare

Conducerea PNL, reunită în mai pentru mandatul pentru renegocierea protocolului de guvernare

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2023   •   19:15
Conducerea PNL, reunită în mai pentru mandatul pentru renegocierea protocolului de guvernare

Conducerea PNL se va reuni în jurul datei de 10 mai pentru a evalua șefii de agenții, secretarii de stat și miniștri. Potrivit unor surse liberale, în PNL „poate exista o flexibilitate” pentru renegocierea protocolului coaliției de guvernare.

„Biroul Politic Național al PNL va face, în jurul datei de 10 mai, o evaluare a șefilor de agenții, secretari de stat și miniștri și va ieși cu un mandat clar privind discuțiile în coaliție, la acest moment, fiind luate în calcul posturile prevăzute în protocolul PSD-PNL, și anume Ministerul Proiectelor Europene, cel al Transporturilor și cel al Finanțelor”, au precizat surse liberale.

Conform calendarului discutat în coaliție, liberalii speră ca „la sfârșit de mai, început de iunie” discuțiile să fie încheiate și să aibă loc procedurile parlamentare pentru noul Guvern, cu consultări, audieri și vot în Parlament.

„În cazul în care protocolul de guvernare se schimbă, ar putea intra în discuții și cei de la UDMR”, adaugă sursele citate.

O altă discuție ar putea viza numărul secretarilor de stat, PNL având în prezent 35 de secretari de stat în Executiv. Analiza liberalilor va viza activitatea acestor sercetari de stat, atât în ministere cât și la nivel politic, în partid.

„Există flexibilitate și la PNL, și la partenerii de guvernare. Această flexibilitate nouă ne-o dă BPN”, potrivit surselor liberale.

De asemenea, liberalii spun că reducerea numărului ministerelor este posibilă: „Mai multe nu cred, mai puține e de dorit”

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pnl protocol guvernare