x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL vrea prelungirea perioadei de montare a repartitoarelor de căldură cu un an

PNL vrea prelungirea perioadei de montare a repartitoarelor de căldură cu un an

de Redacția Jurnalul    |    20 Noi 2023   •   23:30
PNL vrea prelungirea perioadei de montare a repartitoarelor de căldură cu un an

Liberalii au depus luni, la Senat, un proiect de lege prin care montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an.

Potrivit proiectului PNL, montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește până la 31 decembrie 2024.

Inițiatorii liberali vor compensarea costului achiziției și montării acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile, în limita a 750 lei/locuință.

„Beneficiarii sunt persoanele care au primit deja cardurile de energie, cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire. Acest ajutor va putea fi folosit și pentru plata sumei care depășește subvenția de 750 lei din costul repartitoarelor”, transmite PNL.

Proiectul legislativ este inițiat de ministrul Energiei, Sebastian Burduja, alături de senatorii PNL Roberta Anastase, Toma Petcu, Mihail Veștea și de alți parlamentari.

De asemenea, între semnatari sunt și președintele Comisiei de Energie din Senat și cel al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pnl repartitor căldură