x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POIANA SIBIULUI/Uninominalele din satul fără aleşi locali

POIANA SIBIULUI/Uninominalele din satul fără aleşi locali

de Dan Tomozei    |    01 Dec 2008   •   00:00

Pe vârf de munte vremea este aspră, aşa cum sunt şi oamenii. Printre casele lipite unele de altele, parcă pentru a se mai încălzi, drumul a fost săpat pentru vântul ce spulberă petecele de zăpadă.



Ciobanii din Poiana Sibiului nu sunt interesaţi de alegeri
Foto: Dan Tomozei

Alegerile nu prind la ciobanii din Poiana Sibiului, penultima localitate înainte de a ajunge în vârful muntelui, la Jina. Aici, în patria oierilor, orgoliile locale s-au aprins după alegerile locale din iunie şi aşa au rămas. Nici acum Consiliul Local nu este aşezat cum se cade şi numai procesele ajunse hăt, până la Curtea de Apel, au domolit spiritele... temporar.
Lupta dintre democrat-liberali şi liberali este dusă într-un raport de forţe sensibil egal: 6 PD-L, 5 PNL. Trădarea unui democrat-liberal a dat foc politicienilor poienari şi cu toţi banii aruncaţi la avocaţi, din iunie până mai zilele trecute nici o instanţă nu a reuşit să pună pe treabă noul Consiliu Local.
"Domnule dragă, ne-a trădat un coleg care a trecut cu liberalii şi de aici toată treaba asta", ne explică primarul ales regulamentar, Constantin Lazăr. Pe scurt, instanţele din Sibiu şi din Alba Iulia au judecat contestaţiile făcute de PD-L Poiana Sibiului contra PNL Poiana Sibiului. Incriminat este tocmai actul de constituire a noului Consiliu Local, dar şi modul de alegere a noului viceprimar. Şi cum unul de la PD-L a trecut de partea PNL, poienarii lui Boc s-au pornit pe procese.

RESTITUŢIO... PE JUMĂTATE
Dacă nu ar fi de râsul turmelor de oi devenite azi lanţuri de benzinării, atunci desigur că democraţia în vârf de munte este exact ca la oraş. Din iunie până în noiembrie au trecut cinci luni, timp în care vizitele prin instanţele de judecată s-au finalizat la Curtea de Apel Alba Iulia. Aici, reclamantul PD-L Poiana Sibiului a câştigat procesul cu PNL Poiana Sibiului. Deşi a câştigat procesul, PD-L nu a reuşit să anuleze şi deciziile luate de consilierii PNL plus cel trădător de la PD-L.
"Acum, l-am trimis la oi pe cel care ne-a trădat... În şedinţa din decembrie rezolvăm problema, că acum suntem iar majoritari şi ne punem şi viceprimar de-al nostru, nu ăla susţinut de prefect care e de la PNL", mă lămureşte definitiv primarul Lazăr, om evident cumsecade şi plin de bunăvoinţă.

UNINOMINALE FĂRĂ MIZĂ
"O să iasă bine la voturi, sunt sigur, numai că lumea nu vine, e pustiu pe drum. Nici după biserică nu o mai venit la votare ca altă dată. E sătulă lumea de politică. E ora unu (la amiază) şi or venit numai 200 din 1.200. Dacă ajungem la 400-500 este foarte bine. Dar se face imediat noapte şi nu mai umblă nimeni pe stradă, îi gata." Vorbele lui Constantin Lazăr mă duc cu gândul la haitele de lupi care dau iama în sate în vreme de iarnă geroasă. La Poiana e deja frig de crapă pietrele, ce să-ţi mai ardă de votare?

×
Subiecte în articol: politic poiana poiana sibiului