x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 11 octombrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 11 octombrie 2004

11 Oct 2004   •   00:00
CATARAMA NU E DORIT. Liderul PD, Traian Basescu, nu-l vrea pe liberalul Viorel Catarama pe listele parlamentare ale Aliantei D.A. "Nu putem avea pretentia sa spunem ca schimbam Romania daca nu vom avea forta in partidele noastre sa avem o lista de necontestat", a declarat Basescu sambata, la Bihor. Lui Catarama i-a fost acceptata, de catre Curtea de onoare si arbitraj a PNL, contestatia impotriva excluderii sale de pe listele parlamentare, dar decizia finala va fi luata de Biroul Executiv al PNL. (Oana Stancu)

PNTCD PUNE CONDITII. Taranistii il vor sustine conditionat pe candidatul Aliantei D.A. la Presedintia Romaniei, in cazul in care acesta va intra in turul doi de scrutin cu candidatul PSD, a declarat sambata, la Cluj-Napoca, presedintele Gheorghe Ciuhandu. El a spus ca inainte de luarea unei decizii va trebui facuta o analiza, deoarece sustinerea lui Traian Basescu va trebui sa aiba si consecinte in plan politic. "Sustinerea va trebui negociata corect, cinstit, pe fata. Nu va fi o sustinere neconditionata. Ar fi fost o sustinere neconditionata daca relatia pe care noi am dorit-o cu Alianta D.A. ar fi fost alta. Daca in perioada preelectorala n-am fost buni pentru Alianta, cred ca intre cele doua tururi sustinerea va trebui negociata", a explicat Ciuhandu. (Mediafax)

CNA SUSTINE CA NU ESTE IMPLICAT POLITIC. Consiliul National al Audiovizualului a raspuns motiunii privind libertatea de expresie, initiata de PNL si PD, care va fi discutata azi in Parlament. CNA sustine ca nu a existat nici o presiune guvernamentala asupra sa, dupa cum nu au existat nici actiuni sau reglementari prin care sa i se stirbeasca autoritatea. Intr-un comunicat al CNA se mai afirma ca licentele audiovizuale nu au fost acordate "clientelei politice a PSD", asa cum a fost acuzat, dovada fiind cele trei concursuri din perioada 2002-2003, in urma carora frecventele au fost distribuite "in mod echilibrat si transparent". CNA considera ca, din ratiuni electorale, a fost implicat in lupta politica din Romania, lucru care contravine Legii audiovizualului. (Monica Iordache)

PLESU SI DINESCU, RUGATI SA REVINA. Liderul PD, Traian Basescu, a anuntat sambata, la Bihor, ca astazi se va intalni cu Andrei Plesu si Mircea Dinescu pentru a-i ruga sa revina asupra demisiei din Colegiul CNSAS. "Este important inainte de alegeri ca CNSAS sa functioneze. Sunt liste de verificat. Sa nominalizezi alti doi reprezentanti este o solutie care nu va duce nicaieri", a explicat Basescu, spunand ca spera sa-i poata convinge si pe cei doi. (Oana Stancu)

PRM VREA LA PPE. Vicepresedintele PRM, Nicu Vasilescu, a declarat sambata, la Cluj, ca partidul sau spera sa declanseze anul viitor procedura de aderare oficiala la Partidul Popular European (PPE). Vasilescu a spus ca PRM a stabilit contacte cu PPE inca in urma cu un an, dar si cu partide populare din Italia sau Spania. "Atunci era o perceptie falsa despre PRM in plan extern, dar aceasta imagine s-a schimbat. PRM reprezinta acum o alternativa viabila pentru gaura lasata de crestin-democratia romaneasca", a declarat Vasilescu. Potrivit acestuia, in cursul saptamanii viitoare, un parlamentar european din Grupul PPE va fi prezent in Romania, pentru o informare in vederea inceperii procedurilor de accedere a PRM in PPE. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: politic