x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 13 octombrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 13 octombrie 2004

13 Oct 2004   •   00:00

PSD - Iliescu este la curent cu listele

Presedintele Ion Iliescu a declarat ieri ca reprezentantii PSD l-au informat in legatura cu listele de candidati ai partidului pentru Parlament. Intrebat daca a discutat cu premierul Adrian Nastase despre listele PSD pentru Parlament, Iliescu a negat ca ar fi avut loc o astfel de discutie. "Ei numai ma informeaza, este misiunea lor sa definitiveze listele", a precizat presedintele. In legatura cu listele de candidati ai PSD, Iliescu nu a dorit sa comenteze. (Carmen Vintila)

PUR Ilfov - Protocol cu societatea civila

Filiala PUR Ilfov a incheiat in premiera un protocol de cooperare cu Comisariatul pentru societatea civila, ONG care si-a propus sa devina un mediator intre societatea civila si putere, in vederea eliminarii coruptiei si a abuzurilor de orice natura. "Prin acest parteneriat, Partidul Umanist vrea sa demonstreze o data in plus consecventa formatiunii noastre in promovarea transparentei si in ceea ce priveste lupta pentru combaterea coruptiei si a abuzurilor de orice natura", a declarat liderul PUR Ilfov, Ion Panea. (Dana Piciu)

Raspuns - Legea electorala va fi modificata

Presedintele Asociatiei Pro Democratia, Cristian Parvulescu, a declarat ieri ca a convenit cu liderul PSD, Viorel Hrebenciuc, ca Legea alegerilor generale sa fie modificata prin ordonanta de urgenta, astfel incat procesul alegerilor sa fie mai transparent. Potrivit lui Parvulescu, cele mai indelungate discutii au fost in legatura cu accesul la listele permanente si speciale, in aceasta privinta urmand ca, dupa o consultare cu experti in domeniul apararii drepturilor omului, sa se gaseasca o formula convenabila tuturor. (Carmen Vintila)

Candidatura - Roman isi deschide cont

Petre Roman si-a lansat ieri candidatura la Presedintie. Acum o saptamana, el se plangea de lipsa mijloacelor financiare prin care sa-si sustina campania. Ca urmare, va deschide un cont public in lei si valuta in care cei care-i sustin candidatura sa-i furnizeze si bani necesari campaniei electorale. Intrebat daca va candida in campanie si cu un potential prim-ministru, raspunsul lui Roman a fost: "Eu i-am facut politicieni pe Adrian Nastase, Traian Basescu, Theodor Stolojan si Mugur Isarescu, va dati seama ca mai pot face inca multi". (Oana Stancu)

PD - Candidati rasi de pe liste

Conducerea PD a decis ieri sa renunte la inca sapte dintre candidatii sai pentru Parlament in urma semnalelor societatii civile. Printre exclusi sunt Draganuta Constantin, acuzat printre altele de privatizarea RAFO Darmanesti in favoarea lui Corneliu Iacobov, Teodor Cladovan, acuzat de falimentarea Petrolsub Suplacu in favoarea unui grup de firme legat de Virgil Magureanu; Ion Pucheanu si Gheorghe Seraficeanu, condamnati penal pentru infractiuni economice; Adrian Gurzau, dat in judecata pentru neplata unei datorii de 5,8 miliarde de lei catre Primaria Cluj; Nicola Traila si Octavian Bot, traseisti politici. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic