x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 15 ocotmbrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 15 ocotmbrie 2004

15 Oct 2004   •   00:00
VICTOR VAIDA E NOUL PREFECT. Victor Vaida este noul prefect al judetului Hunedoara, dupa ce Guvernul a aprobat numirea sa in aceasta functie, a anuntat ieri, la Palatul Victoria, purtatorul de cuvant al Executivului, Despina Neagoe, informeaza Rompres. Victor Vaida are 59 de ani, iar numirea sa in functia de prefect vine ca urmare a demisiei de luna trecuta a lui Aurelian Serafinceanu, care a invocat motive de sanatate. (Aniela Nine)

UCM STRANGE SEMNATURI. Filialele Uniunii Civice Maghiare (UCM) din Covasna si Mures au inceput actiunea de strangere de semnaturi in vederea participarii la alegerile parlamentare, in judetul Mures fiind adunate deja 1.000 de semnaturi, informeaza Mediafax. Pentru a se putea inregistra pentru alegerile parlamentare, UCM trebuie sa adune 25.000 de semnaturi in 15 judete si in Bucuresti. Intr-un singur judet numarul semnaturilor stranse trebuie sa fie de cel putin 300. (Aniela Nine)

PROGRAMUL ALIANTEI, FACUT PUBLIC. Alianta PNL-PD si-a prezentat ieri programul de guvernare in fata analistilor politici si economici. Copresedintele Aliantei, Traian Basescu, a declarat ca programul vizeaza imbunatatirea mediului de afaceri, stoparea fenomenului evazionismului fiscal si scoaterea economiei din "zona neagra", "decuplarea justitiei de politic", precum si "eliminarea controlului asupra presei". Basescu a adaugat ca statul nu trebuie sa mai aiba grija de "puturosi" si ca presedintele trebuie "sa se implice in deciziile si in viata de zi cu zi a institutiilor statului", nu sa fie "o persoana pasiva". (Monica Iordache)

LISTE CU UN SINGUR CANDIDAT. Presedinte al unui partid abia infiintat si cu lideri care nu bat topurile la notorietate, Petre Roman a gasit o strategie prin care sa-si faca remarcata formatiunea in alegerile din noiembrie. Listele pe care Forta Democrata (FD) le va depune la BEC vor contine un singur candidat pentru Camera Deputatilor si unul pentru Senat in fiecare judet. "Oamenii au posibilitatea astfel de a vota un om care sa isi asume responsabilitatea promisiunilor electorale si nu o lista de anonimi", se arata intr-un comunicat al FD. (Oana Stancu)

FUNAR - BNS SI PRM S-AR PUTEA DESPARTI. Gheorghe Funar, secretarul general al PRM, a declarat ieri ca listele parlamentare ale partidului nu au fost inca finalizate deoarece exista posibilitatea retragerii Blocului National Sindical (BNS) din parteneriatul electoral cu PRM. "Daca se retrage BNS, vom fi nevoiti sa renuntam la candidatii Blocului pentru Parlament", a spus Funar, citat de Mediafax. El a mai precizat ca spera ca listele parlamentare ale PRM sa fie date publicitatii cel tarziu sambata. (Aniela Nine)

Ordonanta - Legea electorala a fost modificata. Formatiunile politice participante la alegerile generale isi vor putea desemna delegati la sectiile de votare din strainatate, a decis ieri Guvernul, printr-o ordonanta de urgenta care modifica Legea pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului. Actul normativ mai prevede ca au dreptul sa desemneze observatori interni ONG infiintate legal cu cel putin sase luni inainte de data inceperii campaniei electorale. (Silviu Sergiu)

LISTE - DEPUTATI PSD NEMULTUMITI. Deputatii PSD au avut ieri o alta sedinta in grupul parlamentar pentru a rediscuta despre listele electorale. Deputatul PSD Dan Materi Agathon a precizat ca "este normal ca atunci cand peste 60% din vechii parlamentari nu se regasesc pe liste sa fie nemultumiti, insa se va gasi o solutie pentru fiecare. Exista posibilitatea de a obtine si alte pozitii decat cele de parlamentar, in serviciile publice descentralizate sau in diplomatie", a spus Agathon. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic