x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 29 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 29 septembrie 2004

29 Sep 2004   •   00:00

Prealegeri UDMR - Limba vorbita, criteriu la vot

Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos, a declarat ieri ca la prealegerile din Uniune pot vota doar cei care cunosc limba maghiara, apreciind cererea liderului PD Covasna ca si romanii sa aiba aceasta posibilitate drept nejustificata, informeaza Mediafax. Albert Almos a adaugat ca, in cazul in care o persoana are nume romanesc, dar vorbeste limba maghiara, va avea dreptul sa voteze. "Sunt foarte multi cetateni de etnie maghiara care in perioada comunista au fost nevoite sa isi schimbe numele in unul romanesc, deci este foarte greu sa selectezi cine este maghiar si cine roman", a spus el.

Respingere - Mischie, nedorit in Parlament

Victor Ponta a declarat ieri ca Nicolae Mischie nu ar trebui sa candideze la apropiatele alegeri nici macar ca independent pentru un post de parlamentar, liderul TSD afirmand ca nu vrea sa fie coleg in Parlament cu "politicieni de genul lui Mischie", relateaza Mediafax. In opinia lui Ponta, fostul lider al PSD Gorj "ar trebui mai intai sa isi rezolve problemele pe care le are la diferitele Parchete sau instante de judecata din tara" si abia apoi sa se gandeasca la o eventuala revenire in politica. (Aniela Nne)

Presedintie - Liderul UCM, posibil candidat

Liderul Uniunii Civice Maghiare, Szasz Jeno, ar putea candida ca independent la Presedintia Romaniei, el considerand ca propunerea facuta "este o idee buna", informeaza Mediafax. "Daca nu suntem lasati sa participam la alegeri, nu avem alta solutie sa demonstram ca avem sustinatori decat sa avem un candidat la Presedintie", a afirmat Szasz. Totusi, el a spus ca nu este foarte decis pentru ca nu are "chef de campanie electorala" si este constient ca are sanse putine.

Raport SRTv - Malaimare critica votul negativ

Presedintele Comisiei pentru cultura din Camera Deputatilor, Mihai Malaimare, a declarat ieri ca votul dat raportului de activitate al SRTv pe 2003 a fost "eronat si nedrept, dat la manie, pe niste motive care nu au nici o legatura cu raportul televiziunii", informeaza Medifax. Deputatul PSD s-a pronuntat pentru intrarea rapida in normalitate, prin respingerea raportului Comisiilor de cultura, astfel incat televiziunea publica sa isi vada mai departe de treaba. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic