x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 5 octombrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 5 octombrie 2004

05 Oct 2004   •   00:00

LADO - Fara observatori la alegeri

Liga Apararii Drepturilor Omului (LADO) a decis, prin Consiliul sau Director, sa nu participe cu observatori locali la monitorizarea alegerilor generale din luna noiembrie, dat fiind faptul ca Executivul a refuzat sa acorde banii necesari observarii scrutinului. Masura, facuta publica ieri, este prima in acest sens dupa 1990. Un anunt similar a facut saptamana trecuta si Asociatia Pro Democratia (APD) pe motiv ca scrutinul din toamna ar putea fi fraudat, dar o decizie in acest sens va fi luata de Consiliul National al organizatiei. (Carmen Vintila)

Targ agricol - Seres s-a intalnit cu producatorii

Vicepresedintele PUR, Codrut Seres, a vizitat, la acest sfarsit de saptamana, targul "Toamna bistriteana", cea mai mare reuniune de toamna a producatorilor agricoli din Ardeal. Codrut Seres le-a prezentat agricultorilor intentia Uniunii Nationale PSD + PUR de a include in creditul agricol si acoperirea nevoilor de investitii pentru utilaje si infiintarea Burselor de marfuri, astfel incat agricultorii vor sti dinainte care este pretul la care isi vor vinde produsele pe care intentioneaza sa le cultive. Campania de promovare a initiativelor Uniunii va contina saptamana viitoare in judetele Maramures, Satu-Mare, Cluj, Bihor si Salaj.

Parlament - 12 octombrie, Ziua Holocaustului

Parlamentul Romaniei va organiza, prin comisiile pentru politica externa si pentru drepturile omului, o Adunare comemorativa publica pentru marcarea Zilei Holocaustului la data de 12 octombrie. La eveniment vor fi prezenti presedintele Ion Iliescu, deputati si senatori, reprezentanti ai Presedintiei, ai Guvernului, membri ai Comisiei Internationale pentru Studierea Holocaustului in Romania, reprezentanti ai comunitatilor evreiesti din Romania, victime ale Holocaustului, parlamentari din Israel si membri ai corpului diplomatic acreditati la Bucuresti etc.

Solicitare - Televiziune pentru Parlament

Senatorii Radu F. Alexandru (PNL) si Peter Eckstein-Kovacs (UDMR) au cerut ieri infiintarea unui canal de televiziune al Parlamentului. Senatorul PRM George Pruteanu nu a fost de acord, considerand respectiva discutie derizorie, in timp ce vicepresedintele CNA, Attila Gasparik, a precizat ca institutia pe care o reprezinta nu a primit inca o cerere in acest sens. (Aniela Nine)

Catedrala - Proiectul, retrimis la comisii

Senatorii au decis ieri, dupa dezbateri aprinse, ca proiectul de lege privind Catedrala Mantuirii Neamului sa fie retrimis la comisiile de specialitate, ei nefiind de acord cu raportul Comisiei Juridice. Senatorul PRM Mihai Lupoi a precizat, in calitate de arhitect, ca Ordinul Arhitectilor nu agreeaza solutia propusa de actul normativ, pledand pentru pastrarea integralitatii Parcului Carol. In schimb, liderul grupului PD, Maria Petre, si-a argumentat solicitarea de retrimitere la comisie prin aceea ca este necesara si parerea specialistilor. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic