x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

14 Feb 2005   •   00:00


15 februarie 2005

Autonomie - UDMR va depune propriul proiect

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat ieri ca Uniunea va depune propriul proiect privind autonomia si nu cel al CNS. "Asta nu inseamna ca UDMR nu doreste o colaborare cu organizatiile civice, dar noi dorim sa depunem un proiect intocmit de noi. Cand acest proiect va fi finalizat, ne vom consulta cu organizatiile civice maghiare inainte sa-l depunem in Parlament", a declarat pentru Mediafax Marton Arpad. (Aniela Nine)

Proiecte - MIE, acuzat de tergiversare

Primarul municipiului Bistrita, Vasile Moldovan, a acuzat ieri Ministerul Integrarii Europene de tergiversarea aplicarii unor proiecte de finantare europeana, informeaza Mediafax. "Este vorba despre transformarea centrului vechi al orasului in pietonal si asfaltarea Strazii Tarpiului. Ambele proiecte au fost castigate, dar finantarile sunt blocate de aproape doi ani, pentru ca nu a venit nici o comisie de evaluare", a declarat Moldovan. Cum primarul a ridicat aceasta problema la recenta reuniune a PD de la Alba-Iulia, vicepremierul Adriean Videanu (foto) a promis ca va lua legatura cu MIE pentru rezolvarea acesteia.

Donatii - Basescu e copiat de peremisti

Parlamentarii PRM de Arad au hotarat sa doneze cate zece milioane de lei fiecare, pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Asia de Sud-Est de la finele anului trecut, informeaza Rompres. "Pentru a ne decide asupra sumei, ne-am orientat si noi dupa cat a donat presedintele tarii, care a dat zece milioane. Speram ca acesti bani sa ajunga unde trebuie", au declarat senatorul Aurel Ardelean si deputatul Bogdan Cantaragiu.

Marile fraude - Se inmultesc procurorii

Guvernul a suplimentat cu 120 de locuri numarul posturilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din Ministerul Public, departament ce va ancheta infractiunile care au determinat pagube mai mari decat echivalentul in lei a 500.000 de euro. In urma acestei decizii, aprobata printr-o ordonanta de urgenta adoptata in ultima sedinta, numarul de personal al directiei a crescut de la 350 la 470 de posturi. Din cele 120 de posturi, 60 sunt repartizate pentru procurori.

Numiri - PSD are opt secretari executivi

Conducerea PSD a decis ieri desemnarea a opt secretari executivi pana la Congresul partidului din aprilie. Astfel, secretarul executiv pe probleme de management va fi Leonard Cazan, cel pentru analiza politica - Dan Mihalache, imagine si sondaje - Vasile Dincu, relatiile cu mass-media - Titus Corlatean, relatii internationale - Victor Bostinaru, resurse umane - Tudor Mohora, logistica si bunuri materiale - Ion Moraru, iar trezorier va fi Aristide Roibu. (Lavinia Dimancea)

PNL-PD Covasna - Impartire de posturi

Liderul interimar al PNL Covasna, Hobincu Zoltan, a fost informat, in cadrul unei convorbiri telefonice cu premierul Tariceanu, ca acesta a convenit cu liderul UDMR, Marko Bela, ca in repartizarea posturilor de conducere din institutiile descentralizate ale statului, intre Uniune si Alianta D.A. Covasna sa se respecte proportia 50%-50%. Impartirea va avea loc doar daca UDMR va ceda Aliantei un post de vicepresedinte al Consiliului Judetean si altul compensatoriu la nivelul Primariei Sf. Gheorghe. UDMR Covasna a cerut ragaz pentru consultari.

Acuzatii - Dispute in PNL Bacau

Liderul PNL Bacau, deputatul Valeriu Gheorghe, a declarat ca prefectul judetului Bacau, Gabriel Berca, ii este subordonat pe linie politica, informeaza Rompres. "Berca nu a ajuns in functie in urma alegerilor sau a vreunui concurs, el a fost numit politic. Sa vorbeasca mai putin si sa faca mai mult", a spus liderul liberalilor bacauani. Reactia liderului PNL survine acuzatiilor lui Berca la adresa lui Gheorghe, potrivit carora ar face presiuni pentru a-si instala apropiatii din PNL in functiile ramase vacante la conducerea unor institutii judetene.

Proces - Mugur Ciuvica, bun de plata

Purtatorul de cuvant al Actiunii Populare, Mugur Ciuvica (foto), a fost achitat ieri definitiv in procesul de calomnie intentat de Traian Basescu. Desi a scapat de condamnarea penala, Ciuvica a fost obligat la o despagubire de 500 de milioane de lei pe care va trebui sa i-o plateasca lui Basescu. Ciuvica a declarat ieri ca nu are aceasta suma si ca se va adresa CEDO. "Moralitatea lui Basescu nu valoreaza 500 de milioane, nu valoreaza nici doi bani. Oricum, imi mentin declaratiile si cred ca Basescu a fost colaborator al Securitatii", a spus Ciuvica. (Miruna Pasa)

Demisie - Nepotul lui Gusa a plecat din PD

Andrei Gusa, vicepresedinte al PD Salaj si sef de cabinet al prefectului Andrei Todea, a demisionat din partid si din functia detinuta la Prefectura Salaj, pentru a-l urma in "Initiativa 2003" pe unchiul sau, Cozmin Gusa, care a demisionat si el din PD. Andrei Gusa a declarat pentru Rompres ca a recurs la demisie deoarece climatul din PD "nu mai coincide cu aspiratiile si principiile" sale politice si, in acelasi timp, din spirit de solidaritate cu cei trei deputati - Aurelian Pavelescu, Cozmin Gusa si Lavinia Sandru - care au demisionat din partid.

Senat - Sporuri pentru alesii locali

Alesii locali vor putea primi mai multi bani din acest an, la indemnizatia lunara cuvenita pentru activitatea desfasurata putandu-se adauga si sporuri, premii si alte drepturi banesti cuvenite. Decizia a fost luata, ieri, de plenul Senatului, care a adoptat un amendament in acest sens al senatorilor PRM Gheorghe Funar si Verginia Vedinas la OUG nr. 106/20004 privind stabilirea indemnizatiilor unor alesi locali pentru anul 2005, adoptata de senatori cu 100 de voturi pentru, 10 contra si trei abtineri. (Aniela Nine)

Acuzatii - Dispute in PNL Bacau

Liderul PNL Bacau, deputatul Valeriu Gheorghe, a declarat ca prefectul judetului Bacau, Gabriel Berca, ii este subordonat pe linie politica, informeaza Rompres. "Berca nu a ajuns in functie in urma alegerilor sau a vreunui concurs, el a fost numit politic. Sa vorbeasca mai putin si sa faca mai mult", a spus liderul liberalilor bacauani. Reactia liderului PNL survine acuzatiilor lui Berca la adresa lui Gheorghe, potrivit carora ar face presiuni pentru a-si instala apropiatii din PNL in functiile ramase vacante la conducerea unor institutii judetene.
×
Subiecte în articol: politic pnl declarat