x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

23 Oct 2004   •   00:00

23 octombrie 2004

Denumire - Propunerea lui Iliescu, analizata

Propunerea presedintelui Iliescu ca regiunea geografica in care este situata si Romania sa fie numita Europa Centrala si de Sud, nu Europa de Sud-Est va fi analizata de oficialii romani impreuna cu statele din regiune, dar si cu partenerii europeni si euroatlantici, a anuntat ieri ministrul de Externe Mircea Geoana, informeaza Rompres. El a opinat ca prin aceasta modificare terminologia politica ar fi adaptata la "noua realitate geo-politica" a continentului. (Aniela Nine)

Proiect - Noi orase si comune

Guvernul a aprobat ieri un proiect de lege prin care se propune declararea, de la 1 ianuarie 2005, ca orase a comunelor Cogealac (Constanta), Racari (Dambovita), Belcesti, Podu Iloaiei, Raducaneni, Sibanesti si Vladeni (Iasi), Bragadiru, Magurele si Pantelimon (Ilfov), Livada si Odoreu (Satu-Mare), Carpinis (Timis). Un alt proiect de lege, aprobat tot ieri de Guvern, propune infiintarea unor comune in judetele Bacau, Bistrita-Nasaud, Brasov, Calarasi, Constanta, Dambovita, Galati, Ialomita, Iasi, Ilfov, Neamt, Olt, Satu-Mare, Suceava, Timis si Vrancea. (Carmen Vintila)

Rovinari - Viceprimarul PSD a fost demis

Viceprimarul din Rovinari, Dumitru Iordache (PSD), a anuntat ieri ca a fost schimbat din functie, deoarece a detinut pana in vara o firma, decizia fiind luata de Consiliul Local, format, in majoritate, din consilieri PSD, informeaza Mediafax. Iordache sustine insa ca, pierzand aceasta functie, si-a regasit totusi "linistea familiei", nemaifiind atacat de adversarii politici. Consiliul Local nu a ales un alt viceprimar, postul ramanand deocamdata vacant. Iordache a fost viceprimar si in mandatul trecut.

Integrare - Sprijin european de la socialisti

Grupul socialist din Parlamentul European sprijina integrarea "cat mai rapida" a Romaniei in UE, dupa cum a declarat presedintele acestui grup, Martin Schulz, in urma intalnirii pe care a avut-o ieri cu ministrul roman de Externe, Mircea Geoana. Schulz a precizat ca vizita in Romania este prima pe care o face in Europa, dupa instalarea sa ca presedinte al grupului socialist, si ca acest lucru "nu este din intamplare". (Dana Piciu)

PSD+PUR - Dezbateri cu prezidentiabilii

Uniunea Nationala PSD+PUR le-a propus celorlalte formatiuni politice organizarea a trei dezbateri intre candidatii la functia de presedinte al Romaniei, se arata intr-un comunicat al Uniunii. La doua dezbateri - una pe teme de politica interna, iar alta pe politica externa - ar urma sa participe candidatii partidelor parlamentare, iar la cea de-a treia, toti candidatii inscrisi la BEC. "Desigur, dupa primul tur de scrutin, cei doi candidati ramasi in competitie vor participa la doua dezbateri, una pe teme de politica interna, si alta pe teme de politica externa", propune Uniunea.
×
Subiecte în articol: politic