x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

22 Oct 2004   •   00:00

22 octombrie 2004

Guvern - Sedinta deschisa pentru presa

Ziaristii acreditati la Guvern vor putea participa la ultima sedinta a Executivului, inaintea datei de incepere a campaniei electorale. "La final de mandat, premierul si membrii Cabinetului sau vor prezenta o informare cu privire la principalele politici guvernamentale derulate de catre fiecare minister in perioada 2001 - 2004", a anuntat ieri purtatorul de cuvant al Executivului, Despina Neagoe. Campania electorala incepe la 28 octombrie. (Silviu Sergiu)

Liste PSD - Victor Ponta il faulteaza pe Nica

Suparat pentru eliminarea unor tineri de pe locurile eligibile, presedintele Tineretului Social Democrat, Victor Ponta, i-a reprosat ieri directorului de campanie al PSD, Dan Nica, faptul ca departamentul pe care il conduce a dat publicitatii date inexacte, intr-un comunicat intitulat "10 tineri se afla pe prima pozitie pe listele PSD+PUR". Ponta sustine ca Nica apeleaza la vestitul personaj Ghita Pristanda, numarand "in mod jenant" tinerii: "doi la prefectura, doi la scoala de fete...". "Desi in toate declaratiile oficiale ale partidului s-a vorbit foarte clar de «tineri pana in 35 ani», in comunicatul mentionat mai sus se vorbeste de 10 tineri care sunt de fapt cinci", a sustinut Ponta.

Programe - Primele dezbateri electorale publice

Dezbaterile publice pe programele de guvernare dintre principalele forte politice au inceput ieri la Palatul Parlamentului. Au fost prezenti la discutii premierii, propusi de Uniunea Nationala PSD + PUR, Mircea Geoana, de Alianta PNL-PD, Calin Popescu Tariceanu, de UDMR, Gyorgy Frunda si deputatul PRM Daniel Ionescu. Participantii la dezbatere au prezentat capitole din programul electoral al formatiunii din care fac parte. Singurul moment mai incrancenat a fost la final, cand vorbitorii au avut posibilitatea sa faca si comentarii. Mircea Geoana l-a numit din nou pe Tariceanu "Domnul adio slujbe". In replica, Tariceanu a spus ca si el ar putea sa-i spuna lui Geoana "Domnul adio Bucuresti" sau "Adio, Romania!". (Dana Piciu)

Plangere - Zsolt Szilagy acuza discriminari

Deputatul independent Szilagy Zsolt, presedintele Uniunii Civice Maghiare, a declarat ieri ca reprezentantii minoritatii maghiare care au alte convingeri decat UDMR sunt discriminati. El considera ca trimiterea listelor UCM la Parchet pentru verificarea semnaturilor este o "incercare de intimidare politica" pusa la cale de reprezentantii PSD, UDMR si PRM, cei care au votat pentru luarea acestei masuri. Liderul UCM va sesiza organismele internationale cu privire la aceasta piedica "ce se pune Uniunii Civice Maghiare pentru a nu participa la alegerile parlamentare". (Dana Piciu)

Iliescu - Tablou-cadou cu familia regala

Presedintele Ion Iliescu a primit de la Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii un tablou cu familia regala. Iliescu s-a intors miercuri seara de la Londra, unde a luat dejunul cu suverana, careia i-a daruit un costum traditional romanesc. Seful statului a spus ca dejunul luat cu Regina Elisabeta a II-a reprezinta un semnal privind relatiile bilaterale bune romano-britanice. Discutia cu regina nu a vizat teme politice, deoarece membrii familiei regale nu se implica in acest domeniu, dar ca a fost o discutie "deschisa, amicala". Iliescu a mai spus ca nu a baut ceai la Londra, ci suc si ca nici nu a discutat despre scandalul Adrian Mutu. (Monica Iordache)

Desemnare - PUR Calarasi are un nou lider

Serban Jenel este incepand de ieri presedintele interimar al organizatiei judetene PUR Calarasi. El este de profesie jurist si are 37 de ani. Jenel il inlocuieste in fruntea organizatiei judetene Calarasi a PUR, pe Dan Dragulin, care a semnat miercuri adeziunea de membru al PNL, informeaza Rompres. Liderul PNL Calarasi, Raducu Filipescu, a precizat, ca ii va propune lui Dan Dragulin functia de vicepresedinte al organizatiei judetene.

Autonomie - Referendum la Ilieni - Covasna

Consilierii locali din comuna covasneana Ilieni au votat miercuri seara pentru organizarea referendumului privind autonomia tinutului Secuiesc la 20 martie 2005, informeaza Mediafax. Dupa ce primarul localitatii, Benedek H. Janos, a spus ca deoarece atat programul UDMR, cat si cel al AP include autonomia, cinci consilieri din partea AP, doi din partea UDMR si un independent au votat favorabil, in timp ce trei consilieri UDMR au votat impotriva. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic