x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

21 Oct 2004   •   00:00

21 octombrie 2004

Parlamentul UE - FD, membru fondator al PDE

Forta Democrata (FD) a devenit membru fondator al Partidului Democrat European (PDE), al carui congres de constituire va avea loc la 9 decembrie, la Bruxelles. Liderul FD, Petre Roman, a avut ieri o intalnire la Parlamentul European cu reprezentanti de marca ai PDE precum Romano Prodi, Francesco Rutelli si FranIois Bayrou. Intr-o conferinta de presa comuna, cei trei si-au anuntat sustinerea pentru Forta Democrata si pentru liderul sau la alegerile generale din Romania. Potrivit lui Petre Roman, PDE este un partid de centru si profund pro-european, care sustine integrarea cat mai repede a Romaniei in UE, lucru confirmat ieri si de Romano Prodi, seful Comisiei Europene. (Gabriela Antoniu)

Alianta D.A. - Tariceanu, desemnat premier

Presedintele delegat al PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a fost nominalizat ieri oficial ca premier din partea Aliantei D.A. Decizia a fost luata de Consiliul National de Conducere al Aliantei, cu unanimitate de voturi. Tariceanu a promis ca Guvernul pe care il va conduce va scoate tara "din fundatura in care a bagat-o PSD". El a mai spus ca se intelege perfect cu Traian Basescu. "Ne place sa muncim impreuna, suntem politic si uman complementari. Ne recunoastem si ne pretuim diferentele", a conchis Tariceanu. (Monica Iordache)

Porecla - "Domnul adio slujbe"

Candidatul Uniunii PSD+PUR la functia de premier, Mircea Geoana, l-a invitat ieri pe Calin Popescu-Tariceanu, nominalizat de Alianta PNL-PD pentru pozitia similara, la o dezbatere publica pe marginea programelor celor doua formatiuni politice. Geoana l-a catalogat pe contracandidatul sau liberal drept "Domnul adio slujbe", sustinand ca in perioada in care acesta detinea functia de ministru al Industriilor si Comertului circa 253.000 de persoane care lucrau in acest sector au fost disponibilizate. (Silviu Sergiu)

Suplimentare - Mai multi bani pentru Senat

Conducerea Camerei Deputatilor a suplimentat cu 61 de miliarde de lei suma necesara finalizarii contructiei noului sediu al Senatului amplasat in Palatul Parlamentului. Din aceasta suma, 52 de miliarde de lei sunt necesare decontarii lucrarilor care vor fi terminate pana la sfarsitul acestui an. Celelalte 9 miliarde de lei vor fi destinate "imbunatatirii activitatii parlamentare", printre dotarile necesare numarandu-se rampele pentru handicapati, dupa cum a declarat secretarul Camerei, Tudor Mohora. Aceasta suplimentare va fi aprobata in sedinta de luni. (Dana Piciu)

Candidatura - Contestatia PRM, respinsa

Curtea Constitutionala a respins ieri in unanimitate contestatia PRM impotriva candidaturii lui Traian Basescu pentru functia de presedinte al Romaniei. Aceasta va fi comunicata BEC si se va publica in Monitorul Oficial. In contestatia inaintata de PRM se preciza ca, potrivit Legii 370/2004, propunerile de candidati sunt admisibile daca sunt semnate de conducerea partidului sau aliantei politice, ceea ce nu s-a intamplat in cazul lui Basescu dupa retragerea lui Theodor Stolojan din fruntea Aliantei.
×
Subiecte în articol: politic