x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 6 octombrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 6 octombrie 2004

06 Oct 2004   •   00:00

Camera - 2 mai, Ziua tineretului Deputatii au instituit ziua de 2 mai ca Zi Nationala a Tineretului, desi Senatul respinsese propunerea legislativa. Textul legii prevedea initial ca aceasta zi este libera pentru tinerii cu varsta intre 18 si 35 de ani, dar Comisia de invatamant a respins aceasta propunere, intrucat a tinut cont de principiul constitutional conform caruia cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice. Camera Deputatilor are calitate decizionala si a adoptat propunerea legislativa.

Irak - Polonia se retrage in 2005

Guvernul polonez va stabili in curand termenul retragerii contingentului sau din Irak, a declarat ministrul Apararii, Jerzy Szmajdzinski. Vestea vine la numai o zi dupa ce acesta declarase ca spera ca militarii polonezi sa revina in tara pana la sfarsitul anului 2005. Primele concluzii ale discutiilor din cadrul Guvernului vor fi prezentate Parlamentului de catre premier, la 15 octombrie. Luni, la Paris, presedintele Aleksander Kwasniewski a confirmat ca Polonia intentioneaza sa inceapa retragerea trupelor in ianuarie 2005. (M.C.)

Consultare - Iliescu se va uita pe listele PSD

Presedintele Ion Iliescu va discuta cu Adrian Nastase despre listele PSD pentru Parlament, daca premierul "o sa simta nevoia" sa-l informeze. Intrebat daca se va intalni cu Adrian Nastase sa discute pe aceasta tema, Ion Iliescu a raspuns: "Vi se pare nefiresc sa ma intalnesc cu premierul?". Referindu-se la o eventuala discutie in legatura cu listele PSD pentru Parlament, seful statului a spus: "Poate, nu stiu, daca o sa simta nevoia sa ma informeze". Presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, a anuntat recent ca listele candidatilor Uniunii Nationale PSD+PUR din toate circumscriptiile vor fi date publicitatii la sfarsitul aceste saptamani. (Monica Iordache)

Codul Penal - Controversele amana votul

Deputatii au amanat acordarea votului final asupra modificarii Codului de Procedura Penala, prin care era reintrodus recursul in anulare sub forma de "contestatie in reformare". Propunerea a apartinut presedintelui Camerei Deputatilor pe motiv ca proiectul este "usor controversat" si ca la adoptarea lui trebuie sa fie prezent si reprezentantul Justitiei. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic