x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 9 octombrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 9 octombrie 2004

09 Oct 2004   •   00:00

Blaj - Vizita lui Iliescu, oprita de ceata

Presedintele Ion Iliescu si-a anulat vizita pe care o avea programata ieri la Blaj, din cauza cetii care nu permitea aterizarea aeronavei prezidentiale pe nici unul din aeroporturile Sibiu, Targu-Mures si Cluj. Purtatorul de cuvant al sefului statului, consilierul prezidential Corina Cretu, a declarat ca singurele motive pentru care vizita a fost anulata au fost conditiile atmosferice. El urma sa participe la Blaj la marcarea a 250 de ani de la infiintarea primelor scoli romanesti si la dezvelirea statuii episcopului Inocentiu Micu Klein. (Monica Iordache)

  • Campanie - Basescu nu-si ia concediu Liderul PD, Traian Basescu, a declarat ieri ca nu isi va lua concediu de la Primaria Capitalei pe perioada campaniei electorale si nici nu isi va delega atributiile de primar general. Basescu a exclus totodata orice colaborare postelectorala cu Adrian Nastase, in calitate de premier, in cazul in care va castiga alegerile prezidentiale, iar PSD ar obtine majoritatea la alegerile parlamentare. "Nu voi tine sa fiu presedinte intr-un guvern care, cu certitudine, isi va mentine sistemele create in perioada 2000-2004", a spus Basescu.

  • Nastase - 1.150.000 de semnaturi Organizatia PSD + PUR a strans, pana ieri, 1.150.000 de semnaturi de sprijin pentru candidatura liderului PSD, Adrian Nastase, la functia de presedinte al Romaniei. Potrivit Biroului de presa al Uniunii PSD + PUR, actiunea va continua si in perioada urmatoare. Numarul minimum de semnaturi pentru inscrierea candidatilor la functia supre-ma in stat este de 200.000. (Carmen Vintila)

    Lansare - Becali candideaza la Presedintie

    Gigi Becali, presedintele PNG, si-a anuntat ieri, intr-o declaratie de presa facuta in fata Bisericii Patriarhiei din Dealul Mitropoliei, candidatura pentru Presedintie, informeaza Rompres. "Dupa evenimentele politice care s-au intamplat in tara si la rugamintea a 40 de conducatori ai PNG, m-am hotarat sa candidez la Presedintia Romaniei. Nu conteaza daca voi castiga sau voi pierde", a declarat liderul PNG. (Aniela Nine)
  • ×
    Subiecte în articol: politic