x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Am pornit pe un drum nou, însă nu cred că vom ajunge cu toţii

Ponta: Am pornit pe un drum nou, însă nu cred că vom ajunge cu toţii

23 Feb 2010   •   00:00

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, la Realitatea FM, că a pornit cu noua echipă pe un drum nou, însă nu crede că la capătul acestuia vor ajunge neapărat toţi, ci doar aceia care "ţin pasul".

"Eu am pornit cu noua echipă şi cu toti oamenii din partid pe un drum nou. Nu cred că la capătul acestui drum vom ajunge neapărat cu toţii. Vor ajunge doar cei care ţin şi pasul şi cei care până la urmă gândesc la fel cu ceea ce vreau eu să facem, un partid clar de stânga, mult mai consecvent, mai organizat, un partid aşa cum a fost PSD atunci când a câştigat alegerile în 2000 şi când a guvernat atât de bine, cel puţin în 2001-2003", a spus el.

Ponta a mai spus că doreşte în primul rând să-şi convingă colegii şi că nu are neapărat nevoie să apeleze la "coerciţie".

Noul lider al PSD a explicat şi propunerea ca anual să aibă loc o convenţie în care să se dea şi un vot de încredere privind conducerea partidului.

"Mandatul este de patru ani. În schimb, faptul că, într-o convenţie anuală, în care discuţi probleme de ideologie, de direcţie principală a partidului, în acelaşi timp îi întrebi pe colegi, prin vot «mai aveţi încredere în mine că eu pot să vă duc pe drumul ăsta» mi se pare un mod de control al partidului asupra liderului", a menţionat el, precizând că, în cazul unui rezultat negativ, conducerea se consideră demisă şi se organizează noi alegeri.

"Un mandat de patru ani necontrolat într-un partid mie mi se pare mult prea lung", a conchis Ponta.

×
Subiecte în articol: politic