x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre Guvernul Cioloş: Catastrofă! Şi dacă e dat jos azi e prea târziu

Ponta, despre Guvernul Cioloş: Catastrofă! Şi dacă e dat jos azi e prea târziu

09 Mai 2016   •   15:11
Ponta, despre Guvernul Cioloş: Catastrofă! Şi dacă e dat jos azi e prea târziu

Fostul premier social-democrat Victor Ponta a declarat luni, la Târgovişte, într-o conferinţă de presă, că, chiar dacă Guvernul Cioloş, pe care l-a caracterizat drept "catastrofă", "ar fi dat jos astăzi", "ar fi prea târziu". 

Întrebat cum caracterizează Guvernul Cioloş, Ponta a exclamat: catastrofă! 

''Catastrofă! Dar neaşteptată. Ca să fiu corect, neaşteptată, din punctul meu de vedere şi cred că din punctul de vedere al multora. De ce? Pentru că sunt oameni nepotriviţi, mulţi. Nu vorbesc, domnul Motoc, domnul Comănescu, ok, se pricep la domeniile respective. Mulţi sunt veniţi, cum e venit cel de la Energie, omul a venit cu o sarcină: distruge, pune totul la pământ, pleacă înapoi la off-shore-ul ăla de 10.000 de euro, şi şi-a făcut treaba. Şi noi rămânem cu energie din Ungaria şi Cehia. Însă mai jos, problema e că nu se ia nicio decizie, de niciun fel'', a spus Ponta. 

Acesta a vorbit şi despre oportunitatea schimbării actualului guvernului, menţionând că, "dacă va fi o moţiune de cenzură", o va vota. 

''Deci când se dă jos Guvernul? Din punctul meu de vedere, şi dacă e dat jos azi e foarte târziu. Adică s-au pierdut nişte lucruri exact când România mergea în direcţia bună. Decizia politică nu ştiu, dar aşa după cum ştiţi, nu am votat Guvernul Cioloş, dar mă prezint la moţiunea de cenzură să o votez, când va fi, dacă va fi'', a afirmat Victor Ponta. 

Fostul prim-ministru s-a referit şi la demisiile din actualul Guvern. 

''Cred că nu mai apucăm să mai dăm ceva jos. După cum vedeţi, ei se dau jos câte unul pe săptămână. Problema mea e următoarea: când va lua decizia conducerea PSD, nu ştiu, pentru că nu fac parte din conducerea PSD. Ceea ce ştiu sigur este că suntem deja în mai şi am pierdut nişte lucruri pe care nu le mai putem recupera, de aia vorbesc eu de meşterul Manole. Şi vă iau pe rând: fonduri europene, anul trecut 5 miliarde de euro, anul acesta zero; ştiţi povestea: Ponta nu face investiţii, anul acesta sunt 40% din investiţiile alea nefăcute de Ponta anul trecut; 25% în plus la salarii pentru medici şi profesori i-am dat anul trecut, însă în ideea în care şi anul acesta se va merge, nu se dă nimic'', a spus Ponta. 

Acesta a apreciat drept ''în regulă'' decizia ministrului Sănătăţii de a demisiona. 

''Am văzut că şi-a dat demisia ministrul Sănătăţii, în regulă decizia din punctul meu de vedere, dar sunt situaţii pe care le vedem mai puţin, pentru că nu sunt reflectate în presă, dar mai periculoase decât ceea ce se întâmplă în sănătate. Nu ştie nimeni şi nici nu va publica nimeni faptul că în weekend România a importat 1.300 de megawaţi energie din Cehia şi din Ungaria. Asta înseamnă că o să băgăm în faliment şi Compania Naţională a Huilei şi Compania Energetică Oltenia, asta înseamnă că o să dăm afară zeci de mii de oameni'', a susţinut Ponta. 

Fostul premier Victor Ponta a fost prezent luni la Târgovişte la inaugurarea unui corp de clădire în campusul Universităţii Valahia şi a susţinut o conferinţă de presă la sediul PSD Dâmboviţa. 

×