x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta la sărbătoarea americană: "România are nevoie de un sistem judiciar eficient şi independent"

Ponta la sărbătoarea americană: "România are nevoie de un sistem judiciar eficient şi independent"

04 Iul 2012   •   18:13
Ponta la sărbătoarea americană: "România are nevoie de un sistem judiciar eficient şi independent"

Premierul Victor Ponta a declarat, la receptia Ambasadei SUA cu ocazia Zilei Independentei, ca a inteles dintr-o vizita facuta in Statele Unite, pe cand era un tanar procuror, ca magistratii independenti sunt esentiali pentru o societate democratica.

"Am aceasta experienta personala pe care as vrea sa o impartasesc, este despre o oportunitate pe care am avut-o ca tanar procuror sa vizitez si sa inteleg sistemul judiciar din SUA. Am fost in SUA in baza unei invitatii a administratiei americane si am vizitat instantele, procuratorile, sectiile de politie de acolo. Si am inteles ca numai judecatorii si procurorii independenti sunt esentiali pentru o societate democratica", a spus Ponta.

"Sigur ca Romania are nevoie de un sistem judiciar independent si eficient si sper ca tara aceasta, in care vreau sa traiesc si in care sper sa traiasca si copiii mei, va avea o justitie independenta si eficienta", a mai spus primul-ministru.

"Domnule ambasador, daca imi permiteti sa folosesc aceasta oportunitate sa va impartasesc doua idei ale mele bazate pe experientele personale. si fac asta pentru ca nu stiu daca anul viitor voi mai avea oportunitatea sa fiu aici. Sa fii premierul Romaniei este o ocupatie riscanta", este de parere premierul Romaniei.

"Stiu foarte bine ca veti pleca anul acesta si cred ca va vom simti lipsa si speram ca noul ambasador va fi cel putin la fel de activ si implicat in viata noastra cotidiana", a mai spus Ponta.

×