x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: “Mai lăsaţi-mă cu Revoluţiile voastre!”

Ponta: “Mai lăsaţi-mă cu Revoluţiile voastre!”

de Marius Gîrlașiu    |    23 Dec 2016   •   16:45
Ponta: “Mai lăsaţi-mă cu Revoluţiile voastre!”

La 27 de ani de la Revoluţie, politicienii se gândesc să dărâme “zidul nedemocratic” care separă Casa Poporului de popor. În amintirea martirilor din decembrie `89, majoritatea oamenilor politici s-au întrecut în discursuri de comemorare, doar fostul premier Victor Ponta a avut o replică cel puţin ciudată în şedinţa solemnă din Parlament.

 

Deputatul USR Claudiu Năsui a povestit pe Facebook o întâmplare petrecută în Parlament, la şedinţa solemnă dedicată eroilor căzuţi pentru libertate, în decenbrie 1989. “Astăzi (n.r. - ieri), înainte de discursurile de comemorare a Revoluţiei, Victor Ponta a strigat intempestiv << Iliescu a câştigat Revoluția, mai lăsați-mă cu revoluțiile voastre! >> înainte de a ieşi din sală. E o declaraţie care exprimă perfect esenţa PSD”, a fost relatarea făcută de fostul consilier din ministerul de Finanţe. Un alt deputat USR le-a propus aleşilor să dărâme zidul care separă Parlamentul de români. “După 27 de ani, România are un zid care pune o barieră între politiceni şi oameni. Primul proiect concret pe care ar trebui să îl avem este dărâmarea zidului nedemocratic din jurul Casei Poporului, să nu ne izolăm de oameni, să nu ne închidem în palatul lui Ceauşescu, să ţinem politica la vedere”, a spus deputatul Cristina Prună în Parlament.

 

Dosarul Revoluţiei, încotro?

În schimb, reprezentanţii PMP au amintit că România nu a găsit încă vinovaţii pentru vieţile curmate de gloanţe la Revoluţie. “Luna trecută, procurorii militari au anunţat extinderea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiuni contra umanităţii. Magistraţii arată că pentru păstrarea puterii noua conducere politică şi militară de după 1989 a determinat uciderea, respectiv lipsirea de libertate, a unui număr mare de români. Procurorii mai arată că prin dezinformările şi manipulările lansate la acea perioadă de la nivel oficial s-a creat aparenţa unui răzbi civil”, a acuzat deputatul Petru Movilă. “Ziua de 22 decembrie este până la urmă adevărata zi naţională pentru că ne uneşte pe noi toţi în jurul sentimentului libertăţii totale şi a respectului reciproc”, a spus şi deputatul UDMR Attila Korodi.

 

Ion Iliescu, preşedinte de onoare PSD: Nu tot ce am trăit în comunism a fost rău, nu tot ce trăim acum este bine.

×