x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: nu mi-e frică de puşcărie! 

Ponta: nu mi-e frică de puşcărie! 

de Mihaela Bîrzilă    |    22 Noi 2017   •   09:23
Ponta: nu mi-e frică de puşcărie! 
Sursa foto: Diana Oros

Transformat în cel mai mare duşman al lui Liviu Dragnea, fostul premier Victor Ponta îşi numără şi el dosarele ca celebrul Pristanda al lui Caragiale, dar spune răspicat că nu îi e frică de puşcărie.

"La Înalta Curte - unul, la Parchet - încă unul... La domnul Portocală! Ştiţi, au fost doi procurori celebri în România - Uncheşelu şi Portocală. Eu i-am avut pe amândoi. Cel mai rău, recunosc, cel mai rău m-a afectat momentul în care mama mea, familia mea a fost târâtă la Ploieşti. Când aud tot felul de oameni care spun că eu sunt cu statul paralel... le spun: să le fie ruşine!" 
Ponta susţine că nu va candida la următoarele alegeri prezidenţiale şi nici nu vrea să ia calea Bruxellesului, după soţia sa, Daciana Sârbu, care este europarlamentar de 10 ani. "Vreau să rămân în România". Ce funcţie vizează? Mister total. Preşedinte, nu în 2019. În 2024? "Să mai trăim până atunci!" Prim-ministru? Spune că a fost deja, cu bune şi cu rele. Dar e gata să ajute pe oricine, aşa cum a încercat să-l ajute pe Grindeanu, spune el. "Am încercat să-l ajut şi pe Tudose pe chestiuni care ţin de guvernare. Ştiu suficient de multe lucruri ca să-i pot ajuta pe alţii care vor să facă lucruri bune", se laudă Ponta. Deşi are alt partid acum, fostul prim-ministru se jură că n-are nimic cu PSD, doar pe Dragnea vrea să-l dea jos. De un alt prieten celebru, fugarul Sebastian Ghiţă, nu se dezice. Spune că îi este prieten în continuare şi l-ar ajuta, dacă Ghiţă i-ar cere ajutorul. Numai că nu au mai vorbit deloc de când Sebastian Ghiţă şi-a luat tălpăşiţa. Legal, nu au nicio restricţie de a comunica. În curând, se face un an de când Ghiţă a fugit din ţară direct de la o petrecerea la SRI, genul de petreceri de care nu e străin nici Ponta. 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta