x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, prima zi în fruntea PSD: "Îmi pare rău de cei care pleacă, dar mă bucur atât de mult de cei care vin"

Ponta, prima zi în fruntea PSD: "Îmi pare rău de cei care pleacă, dar mă bucur atât de mult de cei care vin"

22 Feb 2010   •   00:00

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat, la începtul şedinţei Biroului Permanent Naţional al formaţiunii, că îşi doreşte să se întâlnească cu grupurile parlamentare ale PSD şi a făcut un apel la liderul deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, şi la colegii senatori în vederea unei "discuţii foarte clare" pe tema proiectelor viitoare ale partidului.

"Dincolo de evenimentele de ieri, pe care le înţeleg mai mult sau mai puţin, Nicu Bănicioiu mi-a dat deja o veste bună, care o compensează cu mult pe cea privind cele două sau trei plecări dintre parlamentari, că sunt deja sute, mii de oameni noi care ar vrea să intre în partid şi îmi pare rău de cei care pleacă, dar mă bucur atât de mult de cei care vin, încât puse în balanţă lucrurile sunt categoric pozitive", a declarat Ponta, citat de Agerpres.

El a adăugat că s-a întâlnit în această dimineaţă cu colegii din departamentele coordonate de preşdintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase. "E aceeaşi dorinţă, ca şi aici, de a porni cu toţii pe acelaşi drum. I-am rugat să nu mai existe în limbaj cuvântul 'dincolo', nici cei din Kiseleff nu o să mai vorbească dincolo de Ion Ionescu de la Brad, nici cei din Ion Ionescu de la Brad de Kiseleff. Suntem un singur partid, voi fi şi aici şi acolo atât cât timpul îmi va permite şi sunt absolut convins că putem să facem echipă", a precizat liderul PSD.

Voi lucra la fel de bine cu toţi colegii din echipă
    
Victor Ponta a mai precizat că va lucra la fel de bine cu toţi colegii din noua echipă de conducere a partidului şi că va porni alături de aceştia "cu un bagaj pozitiv". "Pornim cu toţii pe un nou drum. Cine va ţine ritmul şi pasul, va fi bine. Nu cred că pe un nou drum porneşti cu un bagaj negativ, ci cu unul pozitiv", a spus Ponta, în prima sa conferinţă de presă, susţinută după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD. El a precizat că regretă plecarea a trei parlamentari din PSD, exprimându-şi speranţa că nu alegerea sa la Congres ar fi fost motivul acestei plecări.

Potrivit lui Ponta, demisionarii din PSD fac parte, cel mai probabil, dintr-un grup de oameni care, în urmă cu o săptămână sau două, au crezut că nu se va schimba nimic în partid şi "au apucat să promită ceva".

Fără limuzine de lux în parcare

Victor Ponta şi-a început mandatul de preşedinte al PSD cu un început de rebranduire a imaginii partidului: a cerut liderilor de partid să-şi ascundă limuzinelede lux în parcarea din spatele sediului central şi să parcurgă pe jos distanţa până la clădire, iar în cadrul şedinţei BPN le-a recomndat colegilor să nu mai prelungească ca până acum lucrările cu vorbe şi să dea dovadă de mai multă eficienţă. De altfel, Ponta a declarat că şi-a propus, împreună cu secretarul general, Liviu Dragnea, să termine BPN până la ora 2.

"Avem atâtea de lucruri de făcut încât trebuie să stăm mai puţin de vorbă şi să fim cât mai eficienţi posibil. Ne-am propus cu secretarul general să o terminăm până la ora 12. Va fi primul semn de efcienţă şi nu numai", a declarat Ponta, citat de Antena3.

Preşedintele PSD s-a arătat uşor îngrijorat de demisiile recente ale trei parlamentari depuse după Congresul de sîmbătă, dar şi-a informat colegii că a primit şi veşti bune: sute de tineri doresc să se înscrie în PSD.

Pentru a preveni însă alte hemoragii din rândurile propriilor parlamentari, Ponta şi-a propus ca astăzi să aibă o întrevedere cu ambele grupuri parlamentare ale partidului.

"Simt nevoia de a avea o discuţie foarte clară cu colegii noştri parlamentari" a explicat Ponta. El a comunicat membrilor BPN că a avut în această dimineaţă o întrunire cu şefii de departamente ai partidului coordonaţi de liderul Consiliului Naţional, Adrian Năstase.

"I-am rugat pe cei din Ion Ionescu de la Brad să nu mai folosească cuvântul dincolo pentru cei din Kisellef şi cer ca şi cei din Kisellef să nu mai facă această deosebire pentru colegii de la Ion Ionescu de la Brad" a mai afirmat Ponta.

×
Subiecte în articol: politic