x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta renunţă la varianta cu patru vicepremieri şi vrea ca "USL să rămână unită". Cum răspunde Antonescu

Ponta renunţă la varianta cu patru vicepremieri şi vrea ca "USL să rămână unită". Cum răspunde Antonescu

17 Feb 2014   •   12:37
Ponta renunţă la varianta cu patru vicepremieri şi vrea ca "USL să rămână unită". Cum răspunde Antonescu
Sursa foto: Stefan Teodorescu/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după o întâlnire a liderilor USD în Biroul preşedintelui Camerei, că vrea ca USL să rămână unită, o variantă posibilă fiind rămânerea pe structura din 2012 a Guvernului, cu Klaus Iohannis la Interne, sau vicepremier şi ministru de Finanţe.

"Merg la întâlnirea cu Crin Antonescu cu intenţia de a păstra USL, vreau să îmi exprim satisfacţia şi mulţumirea pentru faptul că am văzut aseară majoritatea liderilor PNL sunt pentru păstrarea USL, cred că e cea mai înţeleaptă decizie pentru că am pornit împreună şi trebuie să continuăm împreună", a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

"Cred că apelurile oamenilor înţelepţi, şi am văzut o propunere de adevărat fost prim ministru a domnului Tăriceanu, să continuăm ca în 2012, să rămânem cu trei vicepremieri, să primim apoi propunerile liberalilor pentru Finanţe, pentru Interne", a conchis premierul.

Antonescu: Există un consens foarte ferm pentru ca PNL să încerce să continue ceea ce am început cu USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat că va avea astăzi o întâlnire cu premierul Victor Ponta, precizând că în şedinţa liberalilor de duminică nu a încercat nimeni să rupă USL.

"Voi avea o întâlnire însoţit de prim-vicepreşedintele al PNL cu dl Ponta, cu ceilalţi fruntaşi din USD, cu ceilalţi colegi din USL, după această întâlnire ne vom spune punctele de vedere. Nu are rost să vorbim înainte", a spus Antonescu, la Parlament.

El a ţinut să facă unele precizări cu privire la şedinţa PNL de duminică.

"Nu a încercat nimeni să rupă USL şi s-au opus unii. Nu există baroni în PNL şi în PNL, indiferent că unii plâng după liste comune, dar nu ştim cu cine, există un consens foarte ferm pentru ca PNL să încerce să continue ceea ce am început cu USL, să ne continuăm activitatea guvernamentală, activitatea de majoritate parlamentară, să ne respectăm programul cu condiţia ca USL să rămână USL, aşa cum au cunoscut-o şi au votat-o românii, nu să se transforme într-un fel de PSD şi asociaţii, pentru că acest lucru este incompatibil şi cu formula iniţială şi cu votul dat de cetăţeni. Adică, dacă cei mai bătrâni îşi aduc aminte să avem o primă ligă fotbalistică făcând o comparaţie cu Steaua, cu Dinamo, nu începem şi cu Dinamo Victoria şi cu Flacăra Moreni pentru că aceste lucruri se petreceau atunci şi nu se pot petrece acum", a mai spus liderul PNL.

×