x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta se întâlneşte cu Băsescu, în această după-amiază

Ponta se întâlneşte cu Băsescu, în această după-amiază

15 Noi 2012   •   08:38
Ponta se întâlneşte cu Băsescu, în această după-amiază
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Victor Ponta se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu în după-amiază. Aseară, premierul a spus că va discuta cu şeful statului despre poziţia României referitoare la mecanismul financiar din perioada 2014-2020.

"O să discutăm despre poziţia României referitoare la mecanismul financiar multianual 2014-2020. Şi e bine să avem o poziţie cât mai puternică, am negociat de luni de zile, nu suntem singuri, ceea ce e foarte important când ai o negociere să nu rămâi singur la un moment dat, dar e foarte important să avem şi o poziţie comună, Guvern, Parlamentul din păcate nu lucrează în acest moment, dar imediat ce se strânge noul Parlament voi informa asupra stadiului negocierilor", a declarat premierul.

Tot la această întâlnire, şeful Guvernului va cere mandat pentru a reprezenta România la summitul extraordinar al Consiliului Europei, care va avea loc pe 22-23 noiembrie la Bruxelles.

Cei doi oficiali au mai avut o discuţie săptămâna trecută, la iniţiativa preşedintelui, în care au abordat teme legate de vizita delegaţiei Fondului Monetar Internaţional în România, de modul în care ţara noastră şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de instituţiile internaţionale şi de Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

×