x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Solicitarea PD-L este neconstituţională

Ponta: Solicitarea PD-L este neconstituţională

03 Mar 2010   •   00:00

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că solicitarea PD-L, de declanşare a procedurilor de suspendare a lui Mircea Geoană de la conducerea Senatului, este nu numai neconstituţională, ci şi contrară Regulamentului acestei Camere.

Ponta precizează, pentru Mediafax, că Mircea Geoană a aplicat Regulamentul Senatului şi a dorit să împiedice "un abuz" al PD-L în favoarea aliaţilor lor independenţi.

"Constat încă o dată că, pentru interesele de susţinere a Guvernului de către independenţi, PDL le oferă acestora funcţii importante, avantaje şi chiar încălcări de regulamente. Ne vom bate, alături de Mircea Geoană, pentru respectarea votului politic dat de cetăţenii României în 2008, vot prin care funcţia de preşedinte al Senatului a revenit Partidului Social Democrat", precizează Victor Ponta.

Ponta solicită puterii "să lase presiunile parlamentare şi să-şi folosească majoritatea pentru promovarea unor acte normative care să pună capăt crizei economice şi să ofere măsurile sociale atât de aşteptate de populaţia României".

×
Subiecte în articol: politic