x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pop (PSD): Băsescu i-a cerut lui Antonescu retragerea de la prezidenţiale. Antonescu: O mizerie

Pop (PSD): Băsescu i-a cerut lui Antonescu retragerea de la prezidenţiale. Antonescu: O mizerie

de Agerpres    |    16 Iun 2014   •   21:39
Pop (PSD): Băsescu i-a cerut lui Antonescu retragerea de la prezidenţiale. Antonescu: O mizerie

Senatorul PSD Liviu Pop susţine că fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a avut în februarie o întâlnire în cazul liberalului Horea Uioreanu cu preşedintele Traian Băsescu care i-a cerut să se retragă din cursa pentru prezidenţiale.

"Fiecare minciună are termen de valabilitate, iar fiecare adevăr iese mereu la iveală. Avem informaţii clare că preşedintele Băsescu a avut o întâlnire de grad zero în data de 10 februarie, anul curent, cu domnul Antonescu, în care conducătorului liberalilor i s-au adus la cunoştinţă că există probe şi înregistrări incriminatoare referitoare la mita de la preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Scopul a fost unul singur, se pare că Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă de la prezidenţiale, vehiculând varianta Ponta - preşedinte, Antonescu - premier, scenariu care reiese din declaraţiile lui Băsescu de a doua zi", susţine Pop, într-o scrisoare deschisă adresată "cuplului Băsescu-Antonescu".

El solicită răspunsuri la mai multe întrebări.

"Domnule Băsescu, este adevărat că v-aţi întâlnit în data de 10 februarie cu domnul Antonescu pentru a-i prezenta informaţiile incriminatoare referitoare la şpaga de la Uioreanu? Domnule Antonescu, e adevărat ca vi s-a cerut retragerea din cursa prezidenţialelor în schimbul creării unei drepte unite sub conducerea lui Băsescu? Domnule Băsescu, recunoaşteţi că i-aţi asigurat protecţie lui Antonescu în acest dosar? Vă invităm la un dialog obiectiv şi la nişte răspunsuri sincere, pentru că România are dreptul să ştie cine face jocul de putere", spune social-democratul.

În replică, Antonescu susţine că acuzaţiile senatorului Liviu Pop sunt o "mizerie" fără precedent.

"Acuzaţiile lansate astăzi la adresa mea de senatorul PSD Liviu Pop sunt o minciună sfruntată. Senatorul Liviu Pop vine cu o serie de calomnii potrivit cărora eu aş avea vreo legătură cu Dosarul Uioreanu, că Traian Băsescu m-a şantajat să mă retrag de la prezidenţiale şi îmi pune întrebări public fără să prezinte niciun fel de dovadă", spune liberalul.

El spune că în mod categoric nu există nicio legătură directă sau indirectă între el ca preşedinte al partidului şi lucrurile legate de activitatea lui Horea Uioreanu.

"Nu am avut nicio discuţie pe ascuns cu Traian Băsescu pe acest subiect şi nu am fost şantajat de Băsescu sau de altcineva pe acest subiect sau altul în vederea retragerii candidaturii mele la alegerile prezidenţiale. Eu m-am retras din cursa pentru alegerile prezidenţiale pentru că aşa am dorit eu şi am făcut acest lucru aşa cum am dorit eu. Este decizia mea şi am explicat-o!", afirmă Antonescu.

Fostul preşedinte al PNL dezminte acuzaţiile senatorului PSD şi reiterează faptul că nu este un om şantajabil.

"În loc să ceară informaţii în sprijinul unui scenariu fabricat şi complet fals, domnul Liviu Pop este cel care ar trebui să aducă dovezi care să-i susţină afirmaţiile. Îl somez pe domnul Pop să dea nişte explicaţii cum de şi-a permis o asemenea mizerie şi cine i-a sugerat să o facă. Ceea ce face domnul Pop nu este să pună o întrebare, ci este o diversiune de cea mai joasă speţă!", conchide Antonescu.  

×
Subiecte în articol: liviu pop crin antonescu Horea Uioreanu